Головне

Вікторія Мотричко і Юрій Анікєєв стали чемпіонами України з шашок-100

14.12.2015 18:12 460 0

У Білій Церкві завершився чемпіонат України з міжнародних шашок (стоклітинкова дошка) у класичній програмі, переможцями якого стали одеситка Вікторія Мотричко і харків’янин Юрій Анікєєв.

Звання чемпіона України дає обом право представляти честь країни на європейській арені наступного року, повідомляє прес-служба Федерації шашок України.

Мотричко в останньому турі перемогла спортсменку з Івано-Франківська Ірину Балтажі і набравши підсумкові 14 балів, забезпечила собі третій рік поспіль золоту медаль.

Людмила Литвиненко із Запоріжжя, яка трималася протягом всього турніру на другій сходинці, внічию завершила свою партію з дуже досвідченою Ольгою Балтажі і далі все залежало від переслідувачів. Ірина Чебукіна з Харкова скористалася осічкою суперниці, обігравши Лідію Олексієнко і набравши 13 очок.

У підсумку харків’янка в останньому турі відібрала "срібло" у Литвиненко.

Більше того, боротьба за третю сходинку загострилася після того, як інша представниця Одеської області Вікторія Бєлая переграла киянку Ольгу Рейніш і наздогнала Литвиненко за очками. Але, за додатковими критеріями, перевага залишилися на боці Литвиненко. У неї – "бронза".

У чоловіків в останньому турі харків’янин Юрій Анікєєв після перемоги над Максимом Оприщенко на 2 бали випередив іншого міжнародного гросмейстера Артема Іванова з Дніпропетровська і став чемпіоном країни. "Срібло" – у Іванова.

Гостро протікала боротьба ще одного з провідних шашкістів України Ігоря Кірзнера із Запоріжжя і новоспеченого майстра спорту Владислава Антоновича.

Результатом боротьби стала нічия і як підсумок бронзова медаль чемпіонату для Кірзнера.

Звання чемпіона України дає право Мотричко і Анікєєву представляти честь країни на європейській арені наступного року.

Коментарі ()