Головне

WADA назвала російську легку атлетику "корумпованою системою"

25.11.2015 13:02 1044 0

Російські легкоатлети, допінгові проби яких показали позитивний результат, також не зможуть виступати на міжнародних змаганнях, у тому числі на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році.

Про це в інтерв'ю The Independent заявив глава незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річард Паунд.

Коментуючи скарги спортсменів на те, що вони стали жертвою зіпсованих добавок, голова комісії заявив, що тут "не може бути випадковостей", а ситауція, що склалася в російській легкої атлетики ситуація - є добре продуманою і організованою системою обману, пише novayagazeta.ru.

"Ці "чисті" спортсмени, я вважаю, повинні заплатити за те, що вони є частиною системи, яка корумпована з коренів. Дуже шкода, але нам необхідно тут проявити жорсткість", - сказав він.

Раніше російське антидопінгове агентство РУСАДА призупинило свою роботу.

За словами міністра спорту Віталія Мутко, зараз проходить переатестація агентства і при необхідності будуть зроблені реформи, або створена нова організація.

Нагадаємо, 9 листопада Незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) опублікувала підсумки розслідування діяльності Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), московської антидопінгової лабораторії, РУСАДА, Міністерства спорту Росії і звинуватила країну в порушенні антидопінгових правил.

18 листопада глава Всесвітнього антидопінгового агентства оголосили, що Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) не відповідає принципам організації, підтвердивши таким чином рішення незалежної комісії WADA.

У відповідь Мутко заявив про готовність Росії до оперативної взаємодії з WADA.

Коментарі ()