Головне

Словенія - Україна. День, який може змінити історію. Чого у Мариборі треба уникнути

17.11.2015 14:18 384 0
Словенія - Україна. День, який може змінити історію. Чого у Мариборі треба уникнути

Команда Михайла Фоменка знаходиться за крок від омріяної мети. Шоста спроба збірної України подолати прокляття раунду плей-офф може увінчатися тріумфом у випадку, якщо "синьо-жовті" зможуть не повторити помилок власних і хиб попередників.

Чемпіон упевнений – краще всоте завчити, ніж одного, проте фатального, разу забути. Вашій увазі ключові постулати перемоги головної команди країни у Мариборі.

Страхування від провокацій суперника: від думок до дій

Команда Словенії є типовою балканською збірною з усіма своїми як чеснотами, так і мало привабливими рисами. На колектив України очікує матч з харАктерною збірною, яка вміє досягати свого подекуди та не зовсім футбольними методами.

Від "лап" хижих і хитрих гравців тренера Сречко Катанеця не так давно ледь не постраждали самі родоначальники футболу, коли у матчі на стадіоні Стожице у Любляні подекуди піддавалися на активні "залицяння" суперника, який не гребував використовувати удари нишком і всіляко викликав супротивника на інші протиправні дії.

У матчі у Львові хлопцям Фоменка все ж вистачило холодної голови у парі-трійці епізодів, коли Артем Федецький, а разом з ним і активні "завсідники" подібних "тусовок" Євген Хачеріді та Денис Гармаш, ледь не наразили на небезпеку всю команду. Зазначмо і те, що турецький арбітр Джюнейт Чакир до категорії "лібералів", на відміну від шведа Йонаса Ерікссона, аж ніяк не належить.

Нівелювання небезпеки від флангів господарів

Почерк атак збірної "Хлопців" ("Fantije" - прізвисько команди Словенії) багато у чому залежить від "чорнила", яке виробляють фланги команди. Зв’язки Мішо Бречко / Андраж Штруна - Вальтер Бірса та Боян Йокич - Йосип Ілічіч є вельми важливими для досягнення позитивного результату у наступальних операціях. І от чому: наразі, по суті, єдиний нападник команди, який має відповідні високим спортивним завданням колективу навички й уміння, а головне - здоров’я для праці на благо футболу своєї країни, це Мілівоє Новакович.

Представник японської ліги та клубу Нагоя Грампус Ейт є типовим "господарем штрафного майданчику", адже діє у силовій манері та здатен виграти другий поверх у найбільш вправних опонентів. Необхідність невпинно йти вперед і "вантажити" м'яч на голову Новаковича, втім, може зіграти Україні й добру службу, адже за такого розвитку подій гості неодмінно отримають додаткові вільні коридори та простір для використання швидкості Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки.

Диявол ховається у дрібницях або язик мій - ворог мій

Про необхідність пам’ятати, що у футбол грають не імена, а живі люди, гравці збірної України мали б пам’ятати ще після жеребкування, яке визначило у суперники нашій збірній саме словенців. Та першу, проте не більш ніж "підготовчу" частину іспиту, що виводить ту чи іншу команду на континентальний форум, Україна здала.

Разом з тим, для того, щоб отримати довгоочікуваний бал у "заліковку", треба бути підготовленим до каверзних завдань у Мариборі. Психологічна готовність - один з головних показників боєздатної команди. Наразі настороженість і бажання попередити "народження" невідворотного викликають слова Сергія Рибалки та Євгена Коноплянки, які у різний спосіб і різними словами, проте висловили переконання, що збірна України - вже на Євро-2016.

Хотілося б нагадати, що впевненість і самовпевненість - зовсім не дещо, а вкрай різні категорії буття.

У пошуках наступника Олега Лужного: інший погляд на наболіле

Вимушена відсутність Руслана Ротаня та, вочевидь, незадовільний ігровий стан головного "гвардійця" збірної України Анатолія Тимощука, дозволили одягнути "клейноди" капітана несподіваному фавориту тренерського штабу та гравців команди Євгену Коноплянці. Проте зі своїми новими обов’язками півзахисник іспанської Севільї відверто не впорався. По суті, Коноплянка не встигав за ритмом гри та не опинявся у потрібний час у "призначеному" грою місці.

Коли ж партнери Євгена примудрялися реагувати на ті чи інші зміни у течії матчу відверто загрозливо для можливого зламу командного механізму, Коноплянка був десь на узбіччі ситуації. У грі, де необхідність заспокоїти кипучі пристрасті буде одним з головних завдань, наявність на полі розсудливого лідера, на якого буде орієнтуватися колектив, є однією з найважливіших передумов для кінцевого загального успіху.

Дзвін Франції в українських серцях: не зламати віру в себе

Поразка дворічної давнини на Стад де Франс мала великі наслідки не тільки за суто спортивним принципом: збірна України отримала великий удар по впевненості у власних силах. Разом з тим, цього разу для перемоги у команди Фоменка є важливий "запобіжник". Немає сумніву, що тренерський штаб команди України проводити зміну левової частки складу знову не стане (як те зробив "мушкетер" Дідьє Дешам у горезвісному матчі-відповідь), проте і суперник подібної розкоші дозволити собі не може.

Щоб довести опоненту, а головне - собі, власну спроможність обходити осточортілі граблі, українська дружина має здолати "генетичну" схильність до невміння грати через "не можу".

Коментарі ()