Головне

Євро-2016. Плей-офф. Україна - Словенія 2:0. Три дні до зміни історії

14.11.2015 21:41 2289 0
Євро-2016. Плей-офф. Україна - Словенія 2:0. Три дні до зміни історії

Так уже сталося історично, що національна збірна України з футболу ще жодного разу не виходила переможцем у стикових матчах. Будь то Чемпіонат світу або ж чемпіонат Європи. Чотири рази так було у плей-офф ЧС (1997-й рік - Хорватії, 2001-й - Німеччині, 2010-й - Греції, 2013-й - Франції), а ще одного разу у стиках ЧЄ. І вгадайте проти кого саме ми тоді грали. Правильно! 1999-й рік - Словенія.

Попри те, що "синьо-жовті" жодного разу так і не перемогли у чотирьох матчах зі Словенією (дві, нічиї та дві поразки), десь у серці жила надія, що нарешті цього разу нам вдасться перервати цей фатум стикових зустрічей. Тим більше, домашній поєдинок підопічні Михайла Фоменка проводили у Львові, де збірна виграла 11 матчів, при двох нічиїх без поразок.

Тому на матч на Арені-Львів українські прихильники футболу покладали особливу надію. Фартовий стадіон зобов'язаний був принести позитивний результат і віру у світле майбутнє на полях Франції. Як виявилося, не дарма!

Нічого у стартовому складі Михайло Фоменко не змінив. Трамвованого Ротаня та дискваліфікованого Степаненка замінили з перших хвилин Сидорчук і Гармаш. Гра збірної, хоча це і був найважливіший матч кількох останніх років, нічим не змінилася, принаймні до першого забитого голу.

Так, як забивав Ярмоленко, то вже історія, але прохання половини України не перекладати м`яч з правої на ліву форвард Динамо чудово виконав і забив класний гол - 1:0. Повівши рахунку збірна України трохи здала у захисті, тому було кілька моментів у Новаковича, але він не був надто влучним.

У другому таймі від України була зовсім інша гра. Вже на 54-й хвилині відбувся чудовий прохід правим флангом від Федецького, пішов простріл на Селезньова, котрий вже забивав у порожні ворота. І це був бенефіс форварда Дніпра й Арени-Львів. Після 2:0 "синьо-жовті" заграли розкутіше. Рахунок міг бути і 4:0, як і 2:2, але чудово грав П`ятов, Ракицький і Хачеріді.

Причому, поведінка Хачеріді у цій грі та Гармаша - це вже зовсім інша історія. Ймовірність не дограти перший матч із Словенією за довгий язик двох гравців була дуже високою. Цього разу нам пощастило. Гру-відповідь у Мариборі будуть судити турецькі судді, і їм навряд чи сподобаються психічні витівки Гармаша та Хачеріді.

І наостанок, так як вболівають на Арені-Львів за збірну України, зайвий раз доводить, що вирішальні матчі варто проводити саме у цьому місті. Гімн України на Арені-Львів не співали лише Президент Словенії і гравець збірної України Ярослав Ракицький. А відмашка від Петра Порошенка прапором України після кожного забитого голу українцями, це вже зовсім інша історія і не найгірша...

Коментарі ()