Головне

Бубка став на захист Росії у допінговому скандалі

12.11.2015 09:22 1318 0
Бубка став на захист Росії у допінговому скандалі

Президент Національного олімпійського комітету України, член виконкому МОК, перший віце-президент ІААФ Сергій Бубка вступався за російських легкоатлетів, які у повному складі можуть пропустити Олімпіаду у Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, що комісія WADA опублікувала звіт про розслідування застосування допінгу у російській легкій атлетиці з рядом рекомендацій про покарання російських атлетів та організацій.

Зокрема, рекомендується усунути усіх представників легкої атлетики з Росії від участі в Іграх- 2016.

МОК також не виключає, що у російських атлетів можуть відібрати нагороди завойовані на останніх змаганнях.

Прославлений стрибун із жердиною сказав, що сам опинився у схожій ситуації у 1984 році, коли збірна СРСР бойкотувала Ігри у Лос-Анджелесі.

"Те, що пережив я у 1984 році, не повинно повторитися, - цитує AIPS Бубку. - Багато талановитих спортсменів так і не отримали шансу поборотися за олімпійські медалі. Ми зобов'язані захищати "чистих" спортсменів від будь-якої форми масової дискваліфікації. Їх не можна карати".

"ІААФ, як найбільш зацікавлена сторона, зобов'язана діяти. Ми повинні тісно співпрацювати з WADA, яка спирається на повну підтримку уряду, національних асоціацій та олімпійських комітетів", - цитує Бубку Спорт-Экспресс.

За його словами, всі повинні пам'ятати, що скандал стосується не лише спортсменів, але і їх оточення.

"Усі винні повинні заплатити свою ціну - чиновники, тренери, адміністратори, менеджери. Але чесні спортсмени, не залучені у це, не повинні пропустити жодного турніру", - підсумував він.

Коментарі ()