Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Македонія - Україна 0:2. Важлива перемога Фоменка

09.10.2015 23:56 323 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Македонія - Україна 0:2. Важлива перемога Фоменка

Збірна України здобула дуже важливу перемогу над Македонією у кваліфікації на Євро-2016. Так, команда Фоменка вже забезпечила собі третю сходинку у своїй відбірковій групі, але ще залишалися шанси пробитися на Євро і з другої сходинки, оминувши плей-офф, і це сталося, та ще і на додачу зробили подарунок нам футболісти збірної Білорусі, які сенсаційно переграли на виїзді прямого конкурента нашої команди Словаччину.

Щодо самого матчу, то Україна відверто провалила першу половину зустрічі. Так, наша команда не пропустила, володіла м'ячем, але моментів гострих фактично не створила. За весь перший тайм можна згадати лише момент Ярмоленка, який відбувся на 5-й хвилині: Андрій з гострого кута низом пробивав у ближній кут після передачі партнера , але Пачовскі, який проводив свій останній матч у складі збірної Македонії, згрупувався і парирував цей удар.

Далі були лише болісні моменти, і не на нашу користь. На десятій хвилині Хачеріді зіграв рукою біля чужих воріт при подачі від кутового прапорця. Тепер захисник Динамо пропустить поєдинок проти збірної Іспанії, Трохи згодом "досягнення" Євгена повторив Сергій Сидорчук, а це явно додасть головного болю Михайлу Фоменку. На чотирнадцятій хвилині ударом по воротах македонців відзначився Ракицький, який потужно пробив здалеку, але, на жаль, українець лише розім'яв воротаря. Ну на цьому моменти нашої команди вичерпалися. Українська збірна цілком володіла ініціативою, але не більше, і відбувалося це до самої перерви. Македонці? Вони всім "автобусом" сиділи у захисті, і, як показала статиситка, доволі вдало.

Другий тайм Україна провела значно краще. Команда Фоменка нарешті "скинула кайдани" та почала показувати хто тут фаворит. Вже на 5-й хвилині міг забити головою Селезньов - трохи не вистачило влучності. Через 5-ть хвилин після удару Селезньова знову нагадав про себе Ракицький, на жаль, цьго разу не допоміг і рикошет від захисника - Пачовскі спокійно забрав м'яч.

До голу справа явно просувалася. Українці просто "заселили" половину поля суперника, який таки занервував та привіз на свої ворота пенальті. Рукою у власному карному зіграв Жута - Селезньов холоднокровно реалізував покарання. Після забитого голу українці почали грати ще жвавіше. Мали свої моменти Ярмоленко та Ротань, першого підвела точність, а Руслан якимось дивом зовсім не влучив по м'ячу з вбивчої позиції після чудової передачі партнера.

Далі відбувся ряд замін, Фоменко змінив Селезньова на Кравця, і не прогадав. Сам Артем забив другий гол у ворота Пачовскі, але про це пізніше. Дуже хорошу нагоду мав Коноплянка, і мав її саме після передачі Кравця: Артем вивів 1 на 1 Євгена, той вийшов просто на чудову позицію, але пробив, на жаль, якось прямолінійно, у підсумку Пачовскі удар парирував.

Через хвилину після момену Коноплянки міг через себе забити Ярмоленко, але Андрій так і не зміг нормально влучити по м'ячу. Свого Україна таки домоглася за чотири хвилини до фінального свистка: Кравець фактично 1 на 1 вийшов з голкіпером, не встигали там два оборонці Македонії за Артемом, який спокійно пробив Пачовскі у ближній кут - джокер Фоменка спрацював. Після голу Артема збірна України збавила оберти, дала поатакувати супернику, але у того вже не було сил. Як результат -2:0 на користь нашої команди, яка ще наблизила себе до виходу на Євро -2016. На черзі титулована Іспанія, якій вже нема чого доводити:)

Коментарі ()