Головне

Євро-2016. Відбірковий етап. Словаччина - Україна 0:0. Дива не сталося

08.09.2015 23:55 367 0
Євро-2016. Відбірковий етап. Словаччина - Україна 0:0. Дива не сталося

У відбірковій групі України продовжується запекла боротьба за другу та першу сходинку. Вже зрозуміло, які три команди займуть перші рядки, але не визначено ще порядок. Підопічим Фоменка для продовження боротьби за другу сходинку потрібно було перемагати Словаччину, але цього не сталося.

Обидві команди підійшли до матчу з кадровими втратами. В нашій команді незадовго до матчу з ладу вибув Анатолій Тимощук. пропускав матч через дискваліфікацію Денис Гармаш. У словаків теж були втрати. Наставник команди Ян Козак в порівнянні з матчем проти Іспанії змінив фактично півскладу. Не зміг допомогти команді Владімір Вайс, не встиг відновитися Ян Дюріца, однак повернулися в склад Мартін Шкртел та Юрай Куцка.

Щодо самого матчу, то команди грали дуже обережно. Особливо гострих моментів було обмаль, адже всі розуміли ціну помилки у такому протистоянні. Якщо у першому таймі обидва колективи намагалися щось створити, то у другому моментів фактично не було. Перший момент відбувся саме біля воріт господарів поля, коли Коноплянка у своєму фірмовому стилі змістився ближче до центра карного та завдав обвідного удару. На щастя для словаків, м'яч пройшов поруч зі стійкою воріт Козачика.

Словаки з відповіддю не забарился та створили загрозу біля воріт П'ятова вже через сім хвилин: Гамшик після скидки Мака пробивав зльоту під поперечку, а П'ятов у чудовому стрибку перевів футбольний "снаряд" на кутовий. Ближче до середини тайму почалася обережна гра.

Команди вели боротьбу за центр поля, до 37-ї хвилини українці "перегравали" за фолами суперника 11:9. Команда Михайла Фоменка більше ігрового часу проводила з м'ячем, але дивідендів це не приносило. До кінця першого тайму швидкості і зовсім впали, і на перерву команди пішли при нульовому рахунку.

У таймі другому обидві команди лише намагалися показувати атакуючий футбол і створювати гольові моменти. Активним на правому фланзі був Ярмоленко, однак його передачам десь не вистачало влучності, чи то партнери не розуміли Андрія. Словаччина запам'яталася ударом Юрая Куцки, але П'ятов і цього разу не дав себе обіграти.

Далі команди знову збили швидкості і почали грати занадто обережно. Моментів особливо не виникало, а час спливав. І все-таки необхідність перемагати змушувала команду Фоменка розкриватися і частіше атакувати. Господарі при цьому отримували вільні зони, які вони намагалися використовувати в контратаках. Україна мала нагоди, головна з яких відбулася на 74-й хвилині, коли Кравець обігравши кількох опонентів у карному примудрився пробити поруч зі стійкою з вбивчої позиції.

Досі залишається незрозумілою і поведінка самого тренера України, який свою першу заміну зробив лише на 91-й хвилині матчу, змінивши того ж Кравця на Гладкого. Олександру звісно того часу виявилося недостатньо, тому особливо нічим форвард Шахтаря не запам'ятався. В результаті команди зіграли "суху" нічию, і тепер Україна значно погіршила собі шанси пробитися на другу сходинку групи.

Коментарі ()