Головне

Бондаренко взяв "срібло" на Діамантовій Лізі у Цюріху

04.09.2015 14:09 211 0

У Цюріху відбувся перший з двох фінальних етапів Діамантової ліги-2015.

Чемпіонат світу, який декілька днів тому завершився у Пекіні, забрав у його учасників занадто багато сил.

На першому з двох фінальних етапів Діамантової Ліги, який відбувся у Цюріху (другий заплановано на 11 вересня у Брюсселі), не було показано жодного найкращого результату сезону у світі.

Деякі новоспечені чемпіони світу підтвердили і зараз перемогами своє реноме, а от деякі, як то володар пекінського золота у стрибках у висоту серед чоловіків канадець Дерек Друен, навіть не боролися. Друен після взятих 2 м 19 см зробив одну спробу на 2.23, після чого відмовився продовжувати змагання.

А от висотники, які були у Пекіні відразу за канадцем, боролися до останнього. Невдаха чемпіонату світу Мутаз Баршим, а також срібні призери Богдан Бондаренко та Жанг Гоувей дружньо дійшли до 2.30, щоправда витративши на шлях різну кількість спроб (лідирував українець).

А от 2.32 підкорилися лише катарцю. Богдан виконав на цій висоті одну спробу, решту переніс на 2.34, але результату це не принесло.

Отож, Баршиму, як своєрідна компенсація за четверте місце на чемпіонаті світу, дісталася перемога в Цюріху і в загальному заліку Діамантової Ліги. Бондаренко, який на діаманти в цьому сезоні не претендував, оскільки багато етапів пропустив через травму, став на цих змаганнях другим.

Ще один атлет, який представляв Україну у Цюріху, також висотник Андрій Проценко з результатом 2.23 посів четверте місце, повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Коментарі ()