Головне

Фоменко: Будемо будувати свою гру, відштовхуючись від суперників

31.08.2015 20:10 344 0
Фоменко: Будемо будувати свою гру, відштовхуючись від суперників

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко поспілкувався із представниками мас-медіа у перший день збору напередодні матчів кваліфікації ЧЄ-2016 зі збірними Білорусі та Словаччини.
 
- Михайле Івановичу, у збірній Білорусі працює новий тренер після того, як Ваша команда обіграла цю команду у Борисові з рахунком 2:0. Чи змінилась гра цієї команди?

- У зв’язку з тим, що команда має нового керманича, звичайно, змінилися принципи побудови її гри. Крім того, до збірної викликали 6-7 нових футболістів, яких не було рік тому, під час нашого очного протистояння. Ми будемо відштовхуватися від команди суперника та будувати свою гру.

- Чи всі готові до майбутнього протистояння із білоруською командою? Чому немає Євгена Коноплянки?

- Учора більшість футболістів брали участь у матчах чемпіонату України за свої клуби. Ми ж тільки зібралися в обід, тому більше інформації матимемо після зустрічі з хлопцями та проведення з ними індивідуальних бесід. Ряд гравців брали участь у єврокубкових баталіях, продемонструвавши хороший рівень гри. Неприємно, що Зоря передчасно завершила свої виступи у Лізі Європи. Але це футбол.

Що стосується наших футболістів, то спробуємо максимально ефективно використати той час, який у нас є до проведення офіційних матчів у кваліфікації Євро-2016. Євген Коноплянка прибуде до розташування збірної вже після 18:00, тому він не зможе взяти участь у сьогоднішньому тренуванні команди.

- Чому Ви викликали лише двох крайніх півзахисників? Виходить, що у В’ячеслава Шевчука й Артема Федецького немає конкурентів на їх позиціях. Чому б не звернути увагу на Микиту Каменюку з луганської Зорі?

- Ми звернули увагу на цього гравця. Сьогоднішній футбол є більш універсальним, коли кожен гравець може зіграти на двох-трьох позиціях. Якщо молоді гравці не демонструватимуть потрібний рівень, звернемося до послуг вищевказаного футболіста. Але нам потрібно дізнатися більше інформації про його нинішній рівень.

- Чому Ви лише в останній момент викликали до збірної Олександра Гладкого?

- Рівень підготовки всіх кандидатів до збірної є різним. Вирішили підстрахуватися, оскільки протягом матчів останнього туру чемпіонату певні гравці отримали мікротравми. Сподіваємося, що всі будуть готові до матчів із Білоруссю та Словаччиною.

- На що Ви звернули увагу у грі молодого півзахисника донецького Шахтаря Віктора Коваленка? Це аванс для перспективного гравця чи він і справді має шанс з’явитися на полі у футболці збірної у вересневих матчах?

- Ми збираємося познайомитися з ним і безпосередньо подивитися на його можливості. Минулого сезону він разом зі своєю командою дійшов до фіналу юнацької Ліги чемпіонів УЄФА. Коли його наразі випускають на заміну у Шахтарі, він здатен змінити хід матчу. Він має багато перспектив стати хорошим гравцем, але все залежить виключно від нього самого.

- Чи могли Ви подумати, що збірна Словаччини після першого кола буде беззаперечним лідером групи у відборі ЧЄ-2016?

- Я не здивований їхнім результатами. Ще раніше казав, що це дуже сильна та непроста команда. Гравці цієї збірної представляють серйозні європейські клуби. Вони втілили у життя ті перспективи, які мали перед початком відбору. У нас же зараз кожна як остання. Із будь-яким суперником.

- Щоб виходити на чемпіонат Європи напряму, збірній України необхідно здобувати перемоги в усіх матчах, що залишилися у календарі. Якою Ви бачите гру команди, щоб "синьо-жовті" могли реалізувати це на справі?

- У кожній грі треба бути на 100% вмотивованими. Футбол – колективна гра, і якщо хоча б один хтось не викладається на повну, то команда має проблеми. За прикладом не треба далеко йти – остання гра Шахтаря у Лізі Чемпіонів. Але добре те, що добре закінчується.

- Як вважаєте, як буде краще для національної команди – щоб Андрій Ярмоленко залишився у київському Динамо чи пішов з команди?

- Якщо люди йдуть у сильні європейські клуби, їхній рівень однозначно зростатиме. Кожному футболісту, який бажає вийти на новий рівень, необхідно працювати над собою. Не думаю, що Ярмоленко б знизив до себе вимоги після переходу до європейської команди. Андрій хоче постійно зростати та ставати кращим. Якщо Ярмоленко гратиме у Європі, це буде плюс для збірної.

ФФУ

Коментарі ()