Головне

На чемпіонаті Європи з жиму українці здобули сім медалей, дві з яких золоті

14.08.2015 14:53 241 0

У чеському місті Пілсен з 6-го по 8-е серпня пройшов чемпіонат Європи з жиму штанги лежачи серед чоловіків і жінок.

Жіноча збірна України виступала неповним складом і була представлена всього трьома спортсменками, інформує сайт Спортивного комітету України з посиланням на powerlifting-upf.org.ua.

Медальні сподівання виправдала титулована Ганна Гончар. Спортсменка з Кам'янця-Подільського Хмельницької області змагалася у ваговій категорії до 57 кілограмів. Ганна успішно виконала три підходи - 120 кг, 125 кг і 127,5 кг і стала віце-чемпіонкою Європи.

Ірина Воробйова з Луцька завершила виступ у Пілсені з нульовою оцінкою, тричі не впоравшись з вагою 117,5 кг.

Дебютантка чемпіонату Європи Тетяна Білоусова із Севастополя з жимом 155 кілограмів зайняла 5-е місце у суперважкій ваговій категорії (+84 кг).

Черговим світовим рекордом порадував своїх уболівальників і тренерський склад збірної країни тепер уже п'ятиразовий чемпіон Європи з Немирова Іван Чупринко. Він обмежився двома підходами, у чудовому стилі впоравшись у другому з рекордною вагою 240 кг.

Андрій Андрущенко (вагова категорія до 83 кг), підкоривши у третьому підході 255 кг, вирвав бронзу з рук суперника з Норвегії.

Традиційно у міжнародних змаганнях з жиму український пауерліфтинг у категорії до 93 кг представляють два спортсмени з Києва - Володимир Беттяр та Андрій Кримов.

Цього разу на чеському помості у дуелі перемогу святкував більш досвідчений і титулований Кримов. Результат Андрія - 300 кг, який дозволив поповнити колекцію нагород спортсмена бронзовою медаллю. Беттяр з жимом 295 кг - на четвертій позиції.

Медальним дублем відзначилися українці, які виступали у ваговій категорії до 105 кг - Вадим Довганюк і Віктор Лесковець. Перемогу прогнозовано святкував чинний чемпіон і рекордсмен світу Вадим Довганюк з Волочиська Хмельницької області. Чемпіонський жим Вадима склав 327,5 кг.

Жим 320 кг дозволив Лесковцю завоювати срібну медаль чемпіонату Європи.

Два атлета з України змагалися в категорії до 120 кг - Віктор Ковальчук та Олександр Петренко. Чемпіон Європи минулого року Віктор Ковальчук у свій актив записав тільки початкову спробу - 300 кг, яка принесла представнику Києва та збірної України бронзову медаль.

Рекордсмен України в даній ваговій категорії Олександр Петренко, тричі не впоравшись з вагою 315 кг, завершив змагання з нулем.

Як і на світовому чемпіонаті 2015 року, чоловіча збірна України посіла друге місце в командному заліку і на європейському чемпіонаті з жиму лежачи.

Коментарі ()