Головне

Севастопольський плавець-марафонець Софяник відмовився повертатися до Криму через загрозу арешту

28.07.2015 16:44 691 0

ФСБ Севастополя планує допитати українського плавця-марафонця Олега Софяника.

У Севастополі у будинок, де живе Софяник, прийшли співробітники російської спецслужби з метою допитати плавця у справі блогера Юрія Ільченка, заарештованого у Сімферополі кілька днів тому за звинуваченням в екстремізмі.

Сам Софяник нещодавно повернувся з Африки, де брав участь у кількох марафонських запливах, стверджує Tribuna.com.

"Мені дзвонить сусідка і каже: до тебе приходили, пройшлися по всім сусідам і розпитували. Просили передзвонити з центру по боротьбі з екстремізмом. Я передзвонив, мене перепитали, чому я зараз на українському номері. Відповів, що перебуваю зараз на материковій території України", - сказав він.

"Я планую боротися з путінським режимом і вже повертався до Криму, але в останній момент передумав, коли почув це. До мене постійно приходили з допитами. У мене квартира, дача, гараж. Але я зараз не повернуся, бо мене заарештують. Я моніторив порушення прав людини в Криму і виставляв це в одній з груп в Facebook. Думаю, що це їм не сподобалося", - додав Софяник.

За його словами, як сказала сусідка, вони цікавилися майном.

"ФСБ діє у зв'язці з криміналом. Це не КДБ, яке просто заарештовувало людей. А ФСБ - напівбандитська структура, яка віджимає майно у людей, які потрапляють під її підозру. Швидше за все, вони хочуть забрати моє майно", - зауважив він.

Олег Софяник здійснив понад 50 марафонських запливів, найдовший з яких - через Південно-Китайське море - 350 км. Переплив також Середземне, Мармурове море, протоку Босфор, протоку Дарданелли.

Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 км уздовж берегів Криму. Відомий також запливами у холодній воді у зимовий час.

Коментарі ()