Головне

Фоменко: Іспанія - вже не та команда, яку ми бачили на ЧС-2014 у Бразилії

23.03.2015 18:33 522 0
Фоменко: Іспанія - вже не та команда, яку ми бачили на ЧС-2014 у Бразилії

У понеділок, 23 березня, національна збірна України з футболу розпочала підготовку до відбіркового матчу Євро-2016 з Іспанією (27 березня) та товариського поєдинку з Латвією (31 березня).

Перед відкритим тренування команди, за традицією, на запитання журналістів відповів головний тренер "синьо-жовтих" Михайло Фоменко.

Про час на підготовку до матчу з Іспанією

- На цей раз у нас більше часу на підготовку, оскільки, як ви знаєте, на прохання ФФУ та Прем'єр-ліги календар чемпіонату України був зміщений на один тиждень.

Це було зроблено не тільки у зв'язку з підготовкою до відповідального матчу з Іспанією. Справа у тому, що наступна наша офіційна гра відбудеться 14 червня. А згідно попередньої версії календаря чемпіонату України, першість завершувалася 20 травня. І чим було займати хлопців, які вже закінчили сезон? Усі думки у них були б тільки про відпустку. Плюс навчально-тренувальний процес, скоріше, нагадував би відпочинок.

Про нинішній збір

- Нічого нового я вам, по суті, розповісти не зможу, ви все знаєте. Працюємо у складі 25-ти осіб, заміна у нас була поки одна. А що стосується самого поточного збору, то ми зібралися у суботу. Сьогодні у наше розташування прибув Тимощук з пітерського Зеніта, і тепер вся команда у зборі. Готуємося, як завжди: тренування, теоретичні заняття, індивідуальні бесіди. Після тривалої перерви нам є про що поговорити з хлопцями.

Про збірну Іспанії

- Що стосується суперника, то, думаю, ви прекрасно знаєте, що зараз збірна Іспанії - це вже не та команда, яку ми бачили на Чемпіонаті світу у Бразилії. Психологічна та фізична втома іспанців, яка перешкодила їм вдало виступити на Мундіалі, вже залишилася позаду. Ті матчі за участю збірної Іспанії, які нам вдалося подивитися, не тільки дали нам інформацію про нашого суперника, але й зайвий раз показали: це вже знову та команда, яка обігравала всіх підряд. Так що гра буде дуже складна. Але хлопці це розуміють і потихеньку готуються.

Зараз немає проблеми відсутності інформації про суперника. Є достатньо коштів для отримання цих даних: ми дивимося за гравцями й у клубах, і в збірній, причому здійснюємо такий перегляд за багатьма матчами. Так що немає таких нюансів у грі суперника, на які ми не звертаємо уваги. Інформації про суперника достатньо. На її підставі вибудовується навчально-тренувальний процес, проводиться багато бесід з хлопцями. А оцінка цієї роботи буде дана після того, зіграємо матч.

Про можливу неучасть Дієго Кости у матчі

- По-перше, спершу треба отримати інформацію з достовірних джерел. Часто буває, що десь пролунає, що людина вибула з ладу, а приходить день матчу, і він виходить на поле. Ну, пройшла інформація по Кості... Значення їй ми поки не надаємо.

По-друге, навіть якщо Коста не зіграє, то справа у тому, що збірна Іспанія володіє достатньою кількістю хороших виконавців. Так що не думаю, що можлива відсутність Кости позначиться на грі нашого суперника.

Про форму футболістів збірної України

- Вони ж тренуються, і в цілому зіграли достатньо матчів. Так, хтось пропускав останні поєдинки через дискваліфікацію, але хто ж знав, що вони отримають картки? Головне, що хлопці приїхали на збір здоровими. А з рештою ми розберемося у ході навчально-тренувального процесу.

На питання про те, де можна використовувати Рибалку, найкраще відповів би Сергій Ребров, який бачить його протягом тривалого періоду часу. До нас же він тільки приїхав. Подивимося. Для того, щоб прийняти рішення, треба отримати більше інформації.

У нашому складі молоді не так вже й багато. Так що і про нашу команду можна сказати, що вона складена з досвідчених виконавців, які мають за своїми плечима достатній багаж виступів на такому рівні. Взяти хоча б останні матчі Динамо та Дніпра.

Усі футболісти беруть участь як в обороні, так і в атаці. І якщо хтось один не буде відповідати цій вимозі, то результату добитися не вийде. Тим більше, у поєдинку з таким суперником. Хіба що, випадковим чином. Нам буде протистояти команда, яка нікому не дає володіти м'ячем, яка постійно веде агресивний відбір. Ми на це постійно звертаємо увагу наших футболістів: щоб розраховувати у п'ятницю на позитивний підсумок, нам теж потрібно бути більш агресивними та дисциплінованими

Якщо своєю грою ті чи інші виконавці не будуть задовольняти вимоги тренерського штабу, то вони не будуть викликатися до збірної, а, значить, їх хтось повинен замінити. Ось і йде процес: молоді хлопці змушують своєю грою звертати на себе увагу. Що ми і робимо:

За матеріалами dynamo.kiev.ua

Коментарі ()