Головне

19 українців оформили путівки чемпіонат Європи у приміщенні

16.02.2015 18:19 353 0

У Сумах завершився чемпіонат України-2015 з легкої атлетики у приміщенні. В останній день змагань збільшилася кількість учасників, яким вдалося виконати норматив ФЛАУ для участі у чемпіонаті Європи.

Найзапеклішою боротьба за путівки на континентальну першість була у секторі для стрибків у висоту. Норматив у чоловіків тут складає 2 м 26 см, і до цієї позначки зуміли дійти три учасника.

Дмитро Яковенко переніс на 2.26 свою третю спробу після того, як йому двічі не вдалося подолати 2.23. Проте, не взяв планку і тут, і з результатом 2.20 здобув бронзову нагороду, йдеться у прес-релізі ФЛАУ.

Боротьба за золото розгорнулася між чемпіоном світу-2005 Юрієм Крімаренком та Андрієм Ковальовим. Перші дві спроби для Юрія й Андрія на 2.26 виявилися не вдалими. А от з третьої обидва підкорили планку.

Майже за таким самим сценарієм пройшло їхнє змагання на наступній висоті - 2.28. З однією відмінністю. Ковальов з третьої спроби взяв її, а Крімаренко вирішив перенести стрибок на 2.30. Проте, ця тактика результату йому не принесла.

Таким чином, норматив ФЛАУ у цьому виді виконали одразу троє спортсменів. Окрім Ковальова та Крімаренка, раніше на одному з закордонних стартів це зробив Андрій Проценко (2.33).

Остаточний склад команди, яка виступить 5-8 березня у Празі (Чехія), буде оголошено за тиждень, після Кубку України (20-21 лютого, м. Київ). Наразі нормативи ФЛАУ виконали 19 атлетів.

Нагадаємо, у другий день чемпіонату семеро українських атлетів виконали нормативи на чемпіонат Європи.

Коментарі ()