Головне

Саладуха: Те, що ми зараз переживаємо - трагедія для всіх

25.09.2014 20:37 955 0
Саладуха: Те, що ми зараз переживаємо - трагедія для всіх

У Донецьку під час обстрілів снаряд влучив у квартиру легкоатлетки Ольга Саладухи.

Проте, за словами самої спортсменки, акцентувати увагу лише на ній не варто, бо в ході бойових дій було знищено сотні інших будинків, і тисячі людей залишилися на вулиці.

- Де ви зараз проводите підготовку до сезону?

- Зараз я знаходжуся в офіційній відпустці, забрала дитину, і перебуваю в Києві. Олімпійський комітет і Міністерство спорту обіцяло не лише мені, але й іншим спортсменам зі Сходу, що забезпечить і житлові умови, і тренувальну базу, і матеріальну допомогу. Напевно, будемо базуватися в Києві, або на базах під Києвом.

- Російські ЗМІ поширили інформацію про те, що у вашу квартиру в Донецьку влучив снаряд...

- Снаряд насправді влучив, а як це все розкоментували, це був якийсь, ніби піар, заголовок "піарський", мені це дуже не сподобалося. Це, насправді, велике горе не лише для мене - в сотні будинків влучили снаряди, і тисячі сімей зараз знаходяться на вулиці. Піаритися за рахунок чужого горя - не красиво. Це трагедія для всіх, те, що ми зараз переживаємо. Про таке не коректно писати, бо я не одна - таких людей тисячі. Для чого концентруватися на мені?

- Кого із спортсменів у Донецьку ви знаєте, хто ще постраждав від бойових дій на Сході?

- Я знаю багатьох спортсменів, які вже повернулися в Донецьк, також знаю багатьох із Луганська, які не можуть повернутися в зруйновані будинки.

- Вам обіцяли видати нову квартиру в Києві, як розвивається ситуація?

- Ми з Міністерством молоді та спорту працюємо, міністерство мені на даний момент активно допомагає. Чи мені буде виділено квартрира, чи як це буде - все в процесі роботи. Такого, що сьогодні пообіцяли, а завтра виділили - не буде. Я думаю, що все буде в порядку.

- Як загалом ставитеся до ситуації на сході України?

- Це велике горе. Я дуже переживаю, тому що бомблять наші міста, наш народ - це дуже страшно. Хотчеться, щоб це все пошвидше врегулювалося, хочеться миру, і щоб всі жили мирно, спокійно і щасливо.

Коментарі ()