Головне

Усі призери збірної України на ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх-2014

27.08.2014 21:35 2073 0
Усі призери збірної України на ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх-2014

У середу, 27 серпня, у Нанкіні (Китай) завершилися змагання ІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор. У 12-денній Олімпіаді взяли участь 3787 спортсменів з 204 країн і регіонів світу, було розіграно 222 комплекти медалей з 28 видів спорту. У Нанкіні українська збірна здобула 29 нагород, серед яких 9 золотих, 9 срібних та 11 бронзових, посівши у підсумку 3-е командне місце.

Найбільше нагород виявилося в активі господарів Олімпіади - збірної Китаю - 54 нагороди (33 золотих, 10 срібних і 13 бронзових), друге місце посіла національна команда Росії - 46 нагород (22 золотих, 18 срібних, 11 бронзових).

Сайт Чемпіон пропонує пригадати кожного нашого спортсмена, який зробив свій внесок у загальний успіх України на міжнародній арені.

16 серпня відбулась церемонія відкриття ІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор, а вже 17-го юні спорстмени розіграли свої перші комплекти нагород. У цей день юнацька збірна України здобула дві нагороди: український плавець Михайло Романчук став чемпіоном у плаванні, здобувши на дистанції 400 м вільним стилем медаль найвищого ґатунку, у свою чергу срібну нагороду з дзюдо у категорії до 66 кг здобув Богдан Ядов. На шляху до фіналу срібний призер чемпіонатів світу та Європи (U18) здобув перемоги над суперниками з Пуерто-Рико, Узбекистану та Корейської Республіки. У фінальній зустрічі Богдан поступився супернику з Японії призеру світової першості Абе Хіфумі.

Другий змагальний день на II літніх Юнацьких Олімпійських іграх у китайському Нанкіні приніс Україні третю нагороду загалом і другу золоту медаль, володарем якої став Павло Коростильов у кульовій стрільбі. Зазначимо, що у підсумку його чемпіонська сума склала 203.4 бали, що на 0.6 очка більше світового рекорду, який він сам і встановив цього року.

Чергову нагороду у скарбничку збірної 20 серпня поклала українка Анастасія Малявіна, яка здобула бронзу у плаванні на 100 м брасом, а вже через два дні українська спортсменка здобула "золото" на 200-метрівці.

П'ятий день змагань виявився для наших юних олімпійців вкрай продуктивним і багатим на здобутки. Українці вибороли відразу 5 медалей. Другу для себе та шосту для збірної нагороду виборов автор першої медалі у скарбничці української команди Михайло Романчук, якого від медалі найвищого ґатунку на дистанції 800 метрів відділило всього 2 секунди.

Ще дві нагороди вибороли наші тхеквондисти: Денис Вороновський у ваговій категорії +73 кг здобув срібло, а прапороносець юнацької олімпійської збірної України на відкритті Ігор Юлія Міюц (+63 кг) стала володаркою бронзи.

Важкоатлетка Софія Зенченко посіла друге місце у ваговій категорії до 63 кг, а у змаганнях змішаних команд разом із суперницями з Аргентини, Австрії, США, Кореї, Хорватії та Великобританії дзюдоїстка Людмила Дроздова здобула бронзу.

Варто також згадати золоту нагороду Юлії Левченко у змаганнях зі стрибків у висоту. Українка здобула медаль Юнацьких Олімпійських ігор, встановивши особистий рекорд - 1.89м. Ще один рекорд побив Гліб Піскунов у секторі для метання молоту. Наш спортсмен показав найкращий результат, встановивши особистий рекорд - 82.65 м - і здобув золото.

Залишили позитивний слід наші юніори й у тенісних турнірах. Українка Ангеліна Калініна у парі з білорускою Іріною Шиманович завоювала золото у парному тенісному турнірі. На жаль, в одиночному розряді Ангеліна поступилася у матчі за третє місце.

Успішно виступили наші спортсмени й у спортивній гімнастиці. Так, гімнаст Владислав Грико виборов для України срібло та бронзу. Друге місце він посів у вправах на коні, а на кільцях здобув бронзу. А у метанні диску друге місце виборола Олена Белякова з результатом 51.64 метра.

Тріумфували українські спортсмени й у стрибках у висоту та довжину, у турнірах з кульової стрільби, де брали участь змішані команди. Підіймалися юні українці на п'єдестал пошани у змаганнях з веслування на каное, у бігу на 200 метрів, у турнірах з вільної боротьби, дзюдо та боксу.

Вже в останній змагальний день ІІ Юнацьких Олімпійських ігор український боксер Раміль Гаджиєв виборов золото у ваговій категорії 75 кг, а українець Пилип Ткаченко зайняв третє місце у стрибках у воду.

У підсумку, показавши хороший результат на ІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор, наші спортсмени вкотре довели, що український спорт має потужну перспективу у майбутньому.

До Вашої уваги перелік українських спортсменів, які здобули медалі у Нанкіні. Натиснувши на гіперпосилання на кожному з прізвищ, ми можете перейти безпосередньо до новини, де згадується результат того чи іншого юніора.

УКРАЇНСЬКІ МЕДАЛІ

ЗОЛОТО

Михайло Романчук (плавання, 400м вільним стилем)

Павло Коростильов (кульова стрільба, пневматичний пістолет)

Анастасія Малявіна (плавання, 200м брасом)

Ангеліна Калініна (теніс, жіночі пари)

Єлизавета Бабій (легка атлетика, стрибки у довжину)

Юлія Левченко (легка атлетика, стрибки у висоту)

Гліб Піскунов (легка атлетика, метання молота)

Антон Кузнецов (сучасне п'ятиборство, змішана естафета)

СРІБЛО

Богдан Ядов (дзюдо, 66кг)

Михайло Романчук (плавання, 800м вільним стилем)

Денис Вороновський (тхеквондо, +73кг)

Владислав Грико (спортивна гімнастика, вправи на коні)

Альона Белякова (легка атлетика, метання диску)

Джойс Коба (легка атлетика, 200м)

Людмила Лузан (каное-одиночка, спринт)

Ганна Красношлик (стрибки у воду, 3м)

Олександр Малосілов (легка атлетика, змішана естафета 8х100м)

БРОНЗА

Анастасія Малявіна (плавання, 100м брасом)

Софія Зенченко (важка атлетика, 63кг)

Людмила Дроздова (дзюдо, змішана команда)

Юлія Міюц (тхеквондо, +63кг)

Вікторія Сухорукова (стрільба кульова, пневматична гвинтівка, змішана команда)

Руслан Валітов (легка атлетика, метання диску)

Владислав Грико (спортивна гімнастика, вправи на кільцях)

Збірна України з велоспорту у складі Дар'ї Ткачової, Анжеліки Тетерич, Владислава Нізицького, Рината Удода (командна естафета)

Олександр Масик (греко-римська боротьба, 42кг)

Олена Кремзер (вільна боротьба, 52кг)

Пилип Ткаченко (стрибки у воду, командні змагання)

У підсумку у неофіційному медальному заліку Україна стала третьою. Перемогу тут здобув Китай, а другою фінішувала Російська Федерація. Випередила Україну і змішана олімпійська команда, але вона виступала поза конкурсом. За кількістю здобутих нагород Україна також стала третьою.

Коментарі ()