Головне

ЧС-2014. Бразилія - Нідерланди 0:3. "Летючі голландці" зіграли похоронний марш для "пентакампеонів"

13.07.2014 01:02 960 0
ЧС-2014. Бразилія - Нідерланди 0:3. "Летючі голландці" зіграли похоронний марш для "пентакампеонів"

Збірна Нідерландів виграла бронзу чемпіонату світу у Бразилії, обігравши у фінальному матчі господарів з рахунком 3:0. Привид ганебної поразки від Німеччини у півфіналі Мундіалю літав на стадіоном Національний у Бразиліа ще і в першому таймі матчу за третє місце.

Вже на 3-ій хвилині гри Тьяго Сілва збиває Роббена у власному штрафному майданчику і алжирський  суддя Хаймуді ставить пенальті. З 11 метрів ван Персі влучний і рахунок стає 1:0 на користь голландців. Але в цьому епізоді є два спірні моменти. Здається, фол на Роббені ще був до лінії штрафного, а сам Тьяго Сілва мав отримувати червону картку, оскільки це порушення у будь-якому випадку трактувалося як фол останньої надії, і голландець виходив сам на сам з воротарем.

Втім навіть швидко пропущений гол не надихнув бразильців на створення якихось моментів в атаці. Підопічні Сколарі не завжди знали куди бігти, і як грати з Нідерландами. На 16-й хвилині матчу рахунок стає 2:0. Знову шивдка контратака Нідерландів і після прострілу у штрафну Давид Луїс скидає м`яч прямо на ногу Блінду,  який від душі розстріляв ворота Жуліо Сезара з десяти метрів. Здавалося, що і цього разу Бразилія посипеться. Помаранчеві ж вирішили не форсувати події і давали грати господарям у так званий футбол у їх виконанні.

Але створити щось по-справжньому небезпечне біля воріт Сілленссена так і не вдалося. За 45 хвилин можна згадати удар Оскара, який накрив воротар та кивок головою від Давида Луїса, після якого круглий пролетів повз ворота. Після свистка на перерву збірна Бразилії була знову освистана своїми уболівальниками.

У другому таймі Бразилія знову нічого не створила, і пропустила ще один гол. Заключні 45 хвилин голландці відбивалися і робили це вміло, і шансів в пентакемпеонів навіть на гол не було. Єдиний більш-менш гольовий момент був у Раміреса, але після його удару м`яч пролетів повз ворота. Феліпе Сколарі  намагався змінити хід гри хоча б замінами, але нічого не вийшло. Халк вийшов на поле і запам`ятався лише ударами по воротах в стилі американського футболу, а Ернанес просто відбігав і відмучався на полі свої 30-ть хвилин.

Під завершення матчу алжирський суддя не призначив ще один чистий пенальті за фол на Роббену, пошкодувавши Бразилію. Хоча розгрому в цьому матчі господарі турніру так і не зуміли уникнути. Вже в доданий арбітром час Янмаат прострілив з флангу, а Вейналдум замкнув цю передачу, зробивши рахунок 3:0.

Вимучити хоча б гол престижу у Бразилії не вийшло. Збірна ж Нідерландів виграла вперше у своїй історії бронзу чемпіонатів світу і поставила хрест на тренерській кар`єрі Феліпе Сколарі у національній збірній своєї країни.

Коментарі ()