Головне

ЧС-2014. 1/8 фіналу. Франція - Нігерія 2:0. На увесь матч "Суперорлів" не вистачило

30.06.2014 18:30 702 0
ЧС-2014. 1/8 фіналу. Франція - Нігерія 2:0. На увесь матч "Суперорлів" не вистачило

Збірна Франції у напруженому матчі 1/8 фіналу обіграла команду Нігерії і стала 5-м фіналістом ЧС-2014 в Бразилії. Більшість експертів вважала Францію явним фаворитом, однак показувати вона це почала не одразу. Нігерія на старті матчу нічим не поступалася підопічним Дешама, і гра на полі відбувалась рівна. Команди вже на початку зустрічі створили кілька моментів. На удар після кутового від Жиру суперник відповів гострою контратакою 3 в 3, однак Еменіке забарився з ударом і пробив в останнього захисника.

На 22-й хвилині французи створили по-справжньому небезпечний момент - це Вальбуена вивів на ударну позицію Погба, Поль в дотик пробивав під поперерчку, але Еньєама показав дива реакції і парирував цей постріл.

Територію під контролем тримали французи, але нігерійці намагалися не сідати в захист досить глибоко і при будь-якій можливості переходили в наступ досить великими силами, однак фактично до завершення тайму небезпечних моментів біля воріт обох команд більше не спостерігалося. Можна згадати лише потужний удар з гострого кута від Еменіке і невдалий контрвипад 3 в 3 від французів, який завершився неточною передачею від Жиру. 

Другий тайм як і перший розпочався на високих швидкостях, але також без моментів. На 55-й хвилині грубо проти Оназі зіграв Матюїді і отримав за це лише жовту картку. Можна згадати подібний епізод у матчі Італія - Уругвай, але тоді за схожий фол арбітр матчу вилучив Маркізіо, видавши тому пряму червону. Оназі у підсумку гру продовжити не зміг і був замінений на Габріела.

Шанс відкрити рахунок у другій 45-хвилинці мала збірна Нігерії. Одемвінгі низом небезпечно пробивав з-за меж карного, Льоріс лише перед собою відбив футбольний "снаряд", однак на його щастя першим на підбиранні опинився Дебюші, який нівелювуав можливе добивання від суперника.

Франція свій момент мала аж на 70-й хвилині матчу, коли Бензема після обіграшу з партнером вибрався один на один з голкіпером Еньєама і фактично прошив його, але голкіпера Нігерії підстрахував Моузес, який фактично з лінії порожніх воріт вибив м'яч.
Помітно було, що суперник втомився і підсів. Підопічні Дешама помітно додали попереду і вже через три хвилини міг забивати Бензема, але його удар пройшов поруч зі стійкою воріт.

Наступний момент відбувся на 77-й хвилині: Бензема спочатку виконав простріл на дальню стійку, де з лінії воріт вибив м'яч захисник, "шкіряного" підібрав Кабай і з дальньої дистанції поцілив у поперечку воріт Нігерії. Гол вже напрошувався у ворота "суперорлів", і за 10 хвилин до фінального свистка Франція таки відкрила рахунок. Під час виконання кутового на виході помилився Еньєама, голкіпер Нігерії вибив футбольний "снаряд" точно на голову Погба, який і відправив в дотик м'яч у порожні ворота суперника.

Як виявилося, цей гол став переможним. Нігерія спробувала відігратись, однак попереду у втомлених "орлів" нічого не виходило, та і суперник після забитого м'яча обертів не збавив. Мав свій момент свіженький Грізманн, але його постріл з кута під поперечку парирував Еньєама. У доданий час Грізманн таки свого домігся, змусивши капітана Нігерії Йобо зрізати м'яч у свої ворота - це 2:0 і Франція стає другим учасником чвертьфіналу від Європи.

Коментарі ()