Головне

ЧС-2014. 1/8 фіналу. Бразилія - Чилі. Важка дорога до чвертьфіналу

28.06.2014 22:54 777 0
ЧС-2014. 1/8 фіналу. Бразилія - Чилі. Важка дорога до чвертьфіналу

Збірна Бразилії з серйозними проблемами пробилася до 1/4 домашнього Чемпіонату світу. У поєдинку з чилійцями Пентакампеоне вдалося оформити перемогу лише у серії післяматчевих пенальті. Незважаючи на те, що господарі вийшли до наступного раунду, по сьогоднішній грі до Сколарі буде дуже багато запитань.

Адже чилійці, які востаннє перемагали Бразилію аж у 2000-му році, сьогодні були однією ногою в чвертьфіналі. Згадати лише момент на останніх хвилинах основного часу, коли Пінілья влучив у поперечину. Однак, фортуна і цього разу була на стороні бразильців. Хоча і кажуть, що знаходить завжди той, хто достойніший, проте сьогоднішня Бразилія не показала гру, кращу від чилійської.

Загалом, суперники продемонстрували рівний футбол. Єдине, в чому чилійці відверто поступалися своєму опоненту - це гра на другому поверсі. Саме звідси і прийшов перший м'яч у ворота Браво, коли скидку Тіаго Сілви результативно завершив Давід Луіс.

Однак, як показала гра, бразильці в обороні теж не безгрішні. Вже за десять хвилин Алексіс Санчес після двох поспіль обрізок захисників опинився з м'ячем на лінії воротарського, і майстерно відправив його в дальній кут.

Другу половину суперники розпочали так сам активно, як і першу половину. Моменти виникали як у одних, так і у інших воріт, однак у захисті чилійці діяли більш організовано, закривши простір перед Халком і Неймаром, та нейтралізувавши спочатку Фреда, а потім і Жо.

У чилійців попереду дуже класний матч провів Алексіс Санчес, але без підтримки партнерів нав'язати боротьбу обороні Пентакампеоне йому було вкрай важко. Ближче до серединии тайму збірна Чилі почала фізично підсідати, але у бразильців не залишилося сил, щоб додати, і вирішити все у основний час.

Перший овертайм суперники грали практично без воріт, а в другому вся ставка в атаці робилася на дальні удари, з яким справлялися обидва голкіпери. Після 120 хвилин гри на табло світилися дві одиниці, і долю цього поєдинку мала вирішити серія післяматчевих пенальті.

Тут все відбувалося так само драматично, як і з моментом в кінцівці гри, коли не забив Пінілья. Перші дві свої спроби чилійці не реалізували, але неточні удари Халка і Вілліана вивели це протистояння на стадію, кола гра триває до першого невлучного удару. І тут у чилійців не витримали нерви, і Хара залишив свою команду без плей-офф.

У підсумку, чилійці програли, але заслужили на повагу. Червона команда продемонструвала сьогодні одну з найкращих своїх ігор, і була близька до успіху. Щодо бразильців, то вони продовжують боротьбу, і у 1/4 фіналу зіграють з переможцем пари Колумбія - Уругвай.

Коментарі ()