Головне

ЧС-2014. Група G. США - Португалія 2:2. "Янкі" ледь не змусили Роналду і компанію пакувати валізи

23.06.2014 00:20 587 0
ЧС-2014. Група G. США - Португалія 2:2. "Янкі" ледь не змусили Роналду і компанію пакувати валізи

Збірні США та Португалії до очного протистояння в другому турі групи G підійшли з різним настроєм. Американці мали у своєму активі одну звитягу, а Португалії для продовження боротьби за вихід у плей-офф потрібно було мінімум не програти. З завданням "мінімум" підопічні Бенту впоралися, однак врятуватися їм вдалося лише на останній доданій хвилині матчу.

У першому таймі команди показали рівну гру. Володіння м'ячем 50 на 50, удари в площину воріт 9-8 на користь Португалії, яка дуже швидко відкрила рахунок. Вже на 6-й хвилині матчу після грубої помилки в захисті Нані вивів свою збірну вперед: Велозу виконав передачу у центр карного, там м'яч після грубої помилки захисника США відскочив у ноги Нані і Луїш без проблем розстріляв ворота Ховарда.

Після забитого голу "Команда обраних" хвилин десять атакувала за інерцією, але потім ініціативу перехопили американці. Дальніми ударами воротам Бету, який змінив у старті Пінту, загрожували Демпсі і Бредлі, однак на заваді ставали то захисники, то сам голкіпер Севільї. На 45-й хвилині суперможливість подвоїти рахунок мали португальці: Нані з носка пробив у стійку, від неї м'яч потрапив до Едера, однак удар Антоніу у класному стрибку парирував Ховард.

З пострілу Едера розпочався тайм другий. Як і в дебюті першого тайму, захисника США самі собі привезли момент, не зумівши нормально винести м'яч, форвард португальців в падінні з льоту пробив, але у ворота не влучив. Згодом був бенефіс Джонсона, який двічі небезпечно прострілював у карний майданчик. В першому моменті Бету загрозу нівелював, а от у другому йому допоміг Кошта. Фабіан з лінії поля виконав передачу на Бредлі у центр карного, Майкл пробивав у дотик фактично у порожні ворота (відіграний вже був Бету), але удар прийняв Кошта.

На 64-й хвилині американці таки зрівняли рахунок. Після виконання кутового на підбиранні першим зіграв Джонс, Джермейн виграв боротьбу Нані і потужно поцілив у дальній кут воріт Бету, який навіть не бачив момент удару. Після голу гра знову вирівнялась. Команди обмінювалися атаками, але до справжніх гольових моментів справа не доходила. За 9 хвилин до закінчення матчу американці і зовсім вийшли вперед. Черговий простріл від Джонсона знайшов Бредлі, однак у Майкла удар не вийшов, м'яч відскочив до Демпсі, який і забив свій другий гол на турнірі.

Здавалося що гра зроблена, але португальці не опустили голову і змогли відігратися. Рятівний гол на 5-й доданій хвилині головою забив Варела, який на на 69-й хвилині змінив Мейрелеша. Результативною передачею відзначився Роналду. У підсумку 2:2  - Португалія зберегла шанси на вихід з групи, але все як і раніше буде залежати від інших команд.

    І В Н П М О
  1 Німеччина 2 1 1 0 6-2 4
  2 США 2 1 1 0 4-3 4
  3 Гана 2 0 1 1 3-4 1
  4 Португалія 2 0 1 1 2-6 1
Коментарі ()