Головне

ЧС-2014. Група D. Італія - Коста-Рика. 0:1. "Тікос" створюють чергову сенсацію і виходять у плей-офф

20.06.2014 18:39 588 0
ЧС-2014. Група D. Італія - Коста-Рика. 0:1. "Тікос" створюють чергову сенсацію і виходять у плей-офф

Мало хто перед початком турніру міг припустити, що костаріканци наберуть у цій групі хоча б одне очко, але після першого туру їх розглядали як реальних претендентів на вихід з групи, як виявилось - не дарма. Підопічні Хорхе Луїса Пінто створили чергову сенсацію, обігравши з мінімальним рахунком збірну Італії.

Європейці вже зі стартових хвилин взяли гру під контроль, однак костариканці не почали впадати в паніку і діяли в обороні організовано. Перший небезпечний момент мали саме підопічні Пінто, коли на 17-й хвилині після подачі з кутового Буффон ледь не з голови зняв "шкіряного" у форварда Коста-Рики.

Наступний момент стався аж на 44-й хвилині: Кемпбелл втік у контратаку і Кьєлліні збив його у штрафному, але головний арбітр не побачив у цьому епізоді порушення правил і не поставив стовідсотковий пенальті. Однак вже через хвилину справедливість взяла верх: оборона збірної Італії грубо провалилася і Діас, який безперешкодно підключився до атаки, закинув "шкіряного" на дальню стійку, де самотній Руїс розстріляв ворота Буффона - це 1:0 і команди пішли на перерву.

По перерві Пранделлі випустив на поле Антоніо Кассано, однак навіть це не допомогло італійцям вирівняти положення. Фактично весь другий тайм "Скуадра Адзурра" виглядала попереду беззубо. Коста-Рика у свою чергу дисципліновано діяла в обороні і не забувала про гострі контрвипади.

Лише на початку тайму номінальні господарі створили два гострих моменти, однак впевнено діяв у воротах Навас, який спочатку парирував дальній постріл Дарміана, а потім нівелював загрозу після удару Балотеллі. Коста-Рика на ці моменти відповіла небезпечним ударом із середньої дистанції від Боргеса - на цей раз дива майстерності продемонстрував Буффон.

Пранделлі для підсилення атаки згодом випустив Інсіньє і Черчі, однак моментів після цих замін біля воріт збірної Коста-Рики не додалося. Останнє слово у матчі сказала як раз команда Пінто: на ударній позиції опинився Уренья, але пробив Маркос точно у захисника Кьєлліні.

У підсумку матч завершився з рахунком 1:0 на користь Коста-Рики і англійці, які напередодні поступилися команді Уругваю 1:2, позбулися навіть теоретичних шансів потрапити в плей-офф чемпіонату світу.

Коментарі ()