Головне

ЧС-2014. Група A. Камерун - Хорватія. 0:4. "Неприборкані леви" можуть пакувати валізи

19.06.2014 00:56 548 0
ЧС-2014. Група A. Камерун - Хорватія. 0:4. "Неприборкані леви" можуть пакувати валізи

Збірна Хорватії здобула свою першу перемогу на чемпіонаті світу-2014, завдавши розгромної поразки аутсайдеру групи А Камеруну. Ця перемога залишила хорватам непогані шанси на вихід у плей-офф турніру, водночас для Камеруну боротьба на полях Бралилії завершилася.

"Неприборкані леви" потужно почали зустріч, створивши на перших хвилинах кілька моментів біля воріт Плетікоси, однак забили першими саме хорвати. На 11-й хвилині вперед "полум'яних" вивів точний удар Олича, який не розгубився після вдалої передачі від Перішича і прошив Ітанжа потужним ударом у ближній кут воріт. Вже через шість хвилин після забитого м'яча хорвати повинні були подвоювати рахунок, однак удар того ж Олича дивом парирував голкіпер, якому допомогли і захисники, не давши зіграти на добиванні Манджукичу.

Камерун також не сидів склавши руки, багато атакував, втім, особливої загрози біля воріт Плетікоси у першому таймі глядачі не побачили. На 40-й хвилині "левів" підвів Алекс Сонг, який з незрозумілих причин грубо зіграв в центрі поля проти Манджукича, вдаривши того ззаду у спину - у підсумку пряма червона картка і перший тайм команда Фолькера Фінке догравала вже у меншості.

Другу половину матчу хорвати почали активніше і вже на 48-й хвилині подвоїли свою перевагу. Ітанж невдало вибив м'яч, який у підсумку перехопив Перішич - Іван сольним проходом дістався карного майданчика суперника і з гострого кута точно пробив у дальній кут воріт Камеруну.
Підопічні Ковача не стали на цьому зупинятися і вже через 13 хвилин третій цвях у "труну Камеруну" після подачі з кутового головою вбив Маріо Манджукич.

Камерун навіть у меншості намагався відквитати хоч один забитий м'яч, однак дальні постріли Абубакара і Мбіа у ціль не потрапляли. У середині тайму обидва тренери провели ряд замін і саме тактичний хід від Ніко Ковача дозволив хорватам забити четвертий м'яч.

Ковачич, який змінив на полі непомітного Самміра, накрутив суперника на фланзі, вивів на ударну позицію також свіженького Едуардо - нападник Шахтаря пробив у дальній кут воріт, Ітанж з цим ударом впорався, але відбив м'яч перед собою, чим скористався Маріо Манджукич, який додав "шкіряного" у порожні ворота суперника, оформивши таким чином дубль.

Камерун лише наприкінці зустрічі мав хорошу нагоду забити гол престижу, однак удар Вебо прийшовся у поперечку воріт Плетікоси. У підсумку закономірна і переконлива перемога збірної Хорватії, яка в очному протистоянні з міцною Мексикою розіграє другу путівку у плей-офф від групи А.

Коментарі ()