Головне

ЧС-2014. Група H. Бельгія - Алжир 2:1. Джокери Марка Вільмотса

17.06.2014 18:20 582 0
ЧС-2014. Група H. Бельгія - Алжир 2:1. Джокери Марка Вільмотса

Збірна Бельгії з важкої перемоги стартувала на ЧС у Бразилії. У поєдинку проти Алжиру, який до початку турніру відносили до рангу аутсайдерів групи "Н", бельгійцям, яким пророкують славу команди-сенсації змагання, довелося добряче попрацювати, аби не програти.

Алжир з перших хвилин матчу віддав супернику ініціативу, і перейшов на гру від оборони. І хоча футбол, який показували африканці, не відзначався особливою видовищністю, свій результат він все ж приносив.

Бельгія у першому таймі так і не змогла протоптати стежку до воріт Мболі. А один з контрвипадів африканців завершився порушенням правил у штрафному і пенальті, який впевнено реалізував Фегулі. Перші сорок п'ять хвилин цього протистояння наглядно продемонстрували, як порядок б'є клас.

У перерві тренер бельгійської команди Марк Вільмотс підсилив лінію атаки, випустивши Мертенса, а ще за двадцять хвилин на полі з'явився Маруан Феллаіні. Саме ці футболісти у підсумку і стали ковалями сьогоднішньої звитяги збірної Бельгії. За десять хвилин "Червоні дияволи" перевернули гру з ніг на голову, і у кінцівці поєдинку вже могли грати у своє задоволення.

Алжир мав більше десяти хвилин, щоб відігратися, але другий пропущений м'яч остаточно зламав команду. "Зелені" змирился з поразкою, і навіть не намагалися якось вплинути на підсумковий результат зустрічі.

Проте, не сказати декілька слів похвали на адресу африканської збірної теж не можна. "Лиси Пустелі" сьогодні показали, що на Росію і Південну Корею чекають нелегкі поєдинки, очки в яких доведеться буквально вигризати, як це робили сьогодні бельгійці.

Коментарі ()