Головне

ЧС-2014. Група D. Уругвай - Коста-Рика 1:3. Сенсацію замовляли?

15.06.2014 00:12 630 0
ЧС-2014. Група D. Уругвай - Коста-Рика 1:3. Сенсацію замовляли?

На Чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії сталася перша справжня сенсацію! Коста-Рика несподівано обіграла у першому турі Уругвай, якому деякі експерти пророкували вихід, як мінімум, в 1/8 фіналу.

Що візразу впало в око, коли був отриманий стартовий склад, так це те, що Оскар Табарес вирішив залишити у запасі Луїса Суареса, хоча повідомлень про травму нападника не було. Він захотів його поберегти. Тренер у звітному матчі поставив на Стуані. У деякій мірі Табареса можна зрозуміти, адже попереду більш важливі матчі проти Англії й Італії. І лишні дні на відновлення для одного з лідерів команди могли піти йому тільки на користь.

Команди розпочали матч, не особливо поспішаючи. Швидкостей вони не вмикали. І навіть у першому таймі більше володіли м'ячем "тікос". Воно і не дивно, адже після реалізованого пенальті Уругвай вперед і не прагнув, здебільшого зустрічаючи суперників на власній половині поля поблизу центральної лінії. Коста-Рика, коли швидко виходила у контратаку, намагалася грати довгими пасами у розрахунку на Кемпбелла.

Відразу хочеться сказати кілька слів про суддівство у першому таймі. Фелікс Брих у середині першої половини побачив, що Діас двома руками за талію схопив Лугано під час подачі зі штрафного. Тут питань до нього немає, бо 11-метровий, швидше, був. Та є питання у "тікос", коли на 32-й хвилині майже аналогічно притримали Руїса. У цьому моменті німецький рефері пенальті не дав.

Команди дещо активізувалися ближче до завершення тайму. Спочатку Муслера пролетів повз м'яч під час подачі з кутового, але суперники не змогли дотягнутися до подачі. А потім неймовірний сейв виконав Навас, який заслуговує на найкращі відгуки у цьому поєдинку. Форлан пробив з-за меж штрафної, був невеличкий рикошет, і м'яч летів точно за комірець воротарю, але Навас зумів його витягнути.

А от що сталося з Уругваєм після перерви, пояснити важко. Як і вчорашній провал Іспанії. Буквально за чотири хвилини "чарруа" пропустили двічі. Відзначилися Кемпбелл і Дуарте. І тут знову питання до суддів. Дуарте перебував в оффсайді під час навісу зі штрафного, та боковий ловив ґав у цьому епізоді.

Здавалося, що це несподіванка, і зараз Уругвай візьметься за справу. Та де там?! Коста-Рика боролася на кожному клаптику поля, не давала дістатися до власних володінь, і всіма іншими способами відстоювала результат. А завершив муки Табареса та його підопічних Уренья, який за хвилину до цього з'явився на полі на заміну.

Уругвай програв 1:3 Коста-Риці, яку вважали абсолютним аутсайдером турніру. Тепер слово за Англією й Італією. А "небесно-блакитним" після цього потрібно майже неймовірне - взяти шість очок з фаворитами. А це буде ох як важко.

Коментарі ()