Головне

ЧС-2014. Група B. Іспанія - Нідерланди 1:5. Страшна помста за ЧС-2010

14.06.2014 08:45 1028 0
ЧС-2014. Група B. Іспанія - Нідерланди 1:5. Страшна помста за ЧС-2010

Нідерланди жахливо помстилися збірній Іспанії за програний фінал ЧС-2010 року в ПАР. У стартовому матчі групи В "летючі голландці" розгромили діючих чемпіонів світу з рахунком 5:1. Такої ганьби збірна Іспанії у фінальних частинах чемпіонату світу ще не знала. Команда Луї ван Гаала була краща у всьому, і отримала цілком заслужену перемогу.

Щоправда перший тайм цієї гри не давав навіть приводу думати про феєрію голландців в заключній 45-хвилинці. Іспанці першими забили гол, хоча й після сумнівноого пенальті призначеного за фол на Дієго Коста. Причому ще в першому таймі Коста і Сільва могли збільшити рахунок в цій грі, але голландців виручав Сілленсен.

Тим не менш голландці зуміли відігратися ще в першому таймі. Після пасу на метрів 40 від Блінда ван Персі чудовим ударом головою перекинув м`яч через Касільяса. Це була 44 хвилина першого тайму і не останній раз, коли Касільясу доведеться витягати круглого з власних воріт.

Початок другого тайму виявивився вдалим для голландців. Після ще одного гольового пасу Блінда Роббен легко розібрався з Касільясом і трьома захисниками і пробив у верхній кут воріт - 2:1. Саме після цього голу Іспанія посипалася і Голландія почала грати у футбол, який їй до душі. Вже через 10 хвилин де Врей після помилки Касільяса майже з лінії воріт заштовхує м`яч у ворота Іспанії - 3:1. Але і на цьому жахливий день Касільяса не закінчився. Після пасу назад на Касільяса той не вдало прийняв круглого і був обікраний ван Персі, котрий забив у порожні ворота - 4:1.

Іспанія в другому тайм цього матчу не грала. Якщо в стартові 45 хвилин іспанці ще якось мучилися і гру чемпіонів витягував Іньєста, то в другому таймі був нокаут з виносом тіла. Вихід на поле Торреса, Фабрегаса та Педро нічого не змінив. "Летючі голландці" трощили іспанців. На 80-ій хвилині Роббен робить дубль у цій грі, легко пройшовши Піке з Рамоса він знову розстрілює ворота Касільяса - 5:1. У цій грі той же Рамос з Піке та Алонсо більше нагадували ходячі пам`ятники, ніж гравців збірної Іспанії.

До завершення матчу голландці могли забити щонайменше ще два голи, але кілька сейвів видав вже Касільяс, а Торрес міг трохи скоротити рахунок, але з кількох метрів так і не зумів вразити ворота Сілленссена.

Після 1:5 для Іспанії справа честі вийти до наступного кола змагань, хоча з таким рівнем футболу команді дель Боске ще варто здолати Чилі.

Коментарі ()