Головне

Розширення кімнати за рахунок балкону. Розумні рішення для теплового комфорту ℗

27.05.2014 12:35 934 0

В теперішній час багато власників типових квартир серйозно задумуються над збільшенням корисної площі помешкання за рахунок балкону або лоджії. Тобто, мова йде про об’єднання житлового і допоміжного приміщення в єдиний інтер’єрний простір. При цьому об’єднуючи балкон з кімнатою, або кухнею, треба розуміти, що Ви неминуче порушуєте запланований тепловий баланс стандартного приміщення, фактично зменшуєте кількість перепон на шляху вуличного холоду.

Якщо Ви вирішили об’єднати кімнату з балконом, то необхідно врахувати той факт, що 45% тепловтрат відбувається саме через світлопрозорі конструкції. До того ж навіть найдорожчі віконні системи приведуть до зниження енергоефективності системи в цілому.

Але яким чином зменшити вплив на мікроклімат в приміщенні? По-перше для засклення балкону необхідно використовувати склопакети з енергоефективним покриттям (і-скло), вони суттєво знижують втрати тепла. Якщо металопластикові вікна у Вас вже встановлені, то необхідно замінити звичайні склопакети на склопакети з енергоефективним покриттям, Ваш вклад в зменшення втрат тепла неодмінно виправдається, найбільше це буде помітно в люті морози.

Справа в тому, що енергозберігаючі покриття для скла мають властивість відбивати довгі світлові хвилі в бік джерела випромінювання, тобто у випадку зимових морозів – у бік приладів опалення. Тому прийнявши рішення про об’єднання кухні, або кімнати з балконом – використовуйте вікна з максимальним коефіцієнтом опору теплопередачі, що обладнані низькоемісійними склопакетами. Друга корисна порада – використовуйте склопакети заповнені не повітрям, а інертним газом. Це не тільки зменшить втрати тепла на 10-15%, а й подовжить строк придатності і-скла в декілька разів. Також необхідно використовувати в склопакетах дистанційні рамки з полімерних матеріалів – це дозволяє знизити втрати тепла на краю склопакету.

Якісний багатокамерний профіль – ще один необхідний фактор для створення надійної перешкоди на шляху втрати тепла при розширенні кімнати за рахунок балкону. В теперішній час найефективнішими системами є 6-камерні віконні системи такі, як REHAU Geneo і WDS 8 Series.

Так, що, якщо Ви вирішили об’єднати балкон з кухнею, або кімнатою – радимо Вам з належною увагою віднестись до втрат тепла через світлопрозорі конструкції. Дані тепловтрати можуть суттєво вплинути на мікроклімат всередині приміщення. Використання віконних конструкцій з максимальним коефіцієнтом опору теплопередачі – єдине правильне рішення, яке здатне вберегти Вашу квартиру від небажаних втрат тепла в холодну пору року.

За матеріалами сайту http://www.стройдом.com.ua/.

Коментарі ()