Головне

Євро-2014. Україна - Португалія 1:2. "Чвертьфінальне прокляття" продовжується. ВІДЕО

03.02.2014 20:30 282 0
Євро-2014. Україна - Португалія 1:2. "Чвертьфінальне прокляття" продовжується. ВІДЕО

Уже третій поспіль чемпіонат Європи футзальна збірна України залишає після чвертьфінальної стадії. А враховуючи виліт на даному ж етапі на Чемпіонаті світу-2012, то складається враження, що "синьо-жовту" команду переслідує справжнє "чвертьфінальне прокляття"...

На Євро-2010 кривдником України став Азербайджан, який переміг у серії пенальті. На Євро-2012 ті ж післяматчеві удари не принесли успіх у протистоянні з не дуже сильною Хорватією. На ЧС-2012 підопічні ще тоді Геннадія Лисенчука сенсаційно програли Колумбії. До цього переліку тепер додався і Євро-2014 з Португалією...

Хай би що там не казав нинішній тренер збірної Євген Ривкін, а грати на рівних з грізними суперниками у Європі оновлена команда поки не здатна. Хлопцям потрібно набратися досвіду й індивідуальної майстерності. Саме цього не вистачало українцям у поєдинку з Португалією. Чесно кажучи, цього не було помітно й у попередніх зустрічах з Румунією та Бельгією, у яких "синьо-жовті" забили лише один м'яч. Щоправда, при цьому вони і не пропустили.

Не варто було очікувати феєричної гри й у звітному поєдинку. Португальці досить швидко відкрили рахунок, після чого Україна показала досить пристойний міні-футбол. Було створено чимало хороших моментів, один з яких точним пострілом завершив Валенко. Залишок тайму пройшов у жорсткій боротьбі з перемінним перебігом подій. Хоча ближчими до забитого м'яча були саме суперники. Кілька разів врятував Литвиненко.

А от у другому таймі була, на жаль, інша збірна України. Підопічні Ривкіна так само швидко пропустили, як і у першому таймі. Проте відігратися цього разу їм так і не вдалося. Перші десять хвилин українці взагалі були малопомітними в атаці. Потім увімкнули пресинг, і піренейцям стало несолодко. Але ті спокійно вистояли. Наші співвітчизники навіть у грі 5 проти 4 не змогли довести справу до прицільного хорошого удару.

Отже, поразка 1:2, і збірна України знову залишається без медалей на чемпіонаті Європи. Хоча точніше навіть не "без медалей", а без виходу у півфінал, на який вітчизняні прихильники футзалу вже ой як зачекалися. Тому знову доведеться чекати два роки, за які, є сподівання, українські гравці наберуться більшого міжнародного досвіду.

Відео голів

Коментарі ()