Головне

Львів подасть до МОКу концепцію щодо Олімпіади-2022 у березні

27.12.2013 12:57 890 0

У четвер, 26 грудня, на пленарному засіданні Львівської міської ради була затверджена Програма підготовки м. Львова до подання заявки на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2022 року на 2014-2015 роки.

До березня повинна бути розроблена концепція, яка буде оцінюватися членами і працівниками МОКу щодо економічної обґрунтованості заявки, пише прес-служба ЛМР.

За словами в.о. директора департаменту Євро-2012 Андрія Москаленка, дже важливо, що депутати підтримали ці ухвали.

"Євро-2012 дало дуже великий поштовх для Львова з точки хору економіки та з точки зору промоції. Олімпіада для Львова - це стрибок, щоб повністю змінити інфраструктуру. Зокрема, у Винниках має бути велика санно-бобслейна траса", - сказав він.

"Сьогодні головним завданням Львова під час підготовки до Олімпіади є боротьба з шістьма містами, які є нашими конкурентами. До березня ми маємо розробити концепцію, яка буде оцінюватися членами і працівниками МОКу щодо економічної обґрунтованості нашої заявки", - додав Москаленко.

Як зазначив він, Львів перейде зі стадії міста-апліканта у стадію міста-кандидата, коли у липні 2014 року з переліку шести міст буде затверджено короткий перелік міст, які будуть відповідати всім критеріям заявки.

Нагадаємо, Микола Азаров виражав переживання, що політична нестабільність знижує шанси України на проведення зимової Олімпіади 2022 року.

Коментарі ()