Головне

ЧС-2014. Англія - Чорногорія. 4:1. Матч, який засмутив українців. ВІДЕО

12.10.2013 00:25 973 0
ЧС-2014. Англія - Чорногорія. 4:1. Матч, який засмутив українців. ВІДЕО

Збірна Англії ще жодного разу не перемагала збірну Чорногорії, яка зовсім нещодавно з'явилася на футбольному просторі, і перед грою на "Вемблі" у фанатів англійської збірної були цілком усвідомлені побоювання з приводу балканського суперника.

Господарі поля розпочали гру досить спокійно, не ставши форсувати події з перших же хвилин. Підопічні Ходжсона намагалися знайти слабкі місця в обороні чорногорців навісними передачами, прострілами і дальніми ударами. Гості всіма силами відсижувались в обороні, втім про атаки також не забували. Були моменти у Йоветича, забив навіить гол Дамьянович, однак зробив це після свитка головного арбітра матчу.

До 21-ї хвилини відсоток володіння м'ячем на користь англійців був 77 на 23. Перший справжній небезпечний момент відбувся під завісу першого тайму. Таусенд, який чудово проводив свій дебютний матч за збірну, з лінії штрафного потужно пробив у правий нижній кут воріт, Полексич "снаряд" парирував, але прямо на ногу Руні, який з близької відстані вразив сітку із зовнішнього боку воріт.

Проте вже на старті другого тайму Руні таки зумів домогтися свого. Чорногорія почала грати у відкритий футбол, багато атакувала, і за це поплатилась. Велбек під час контратаки пробивав впритул, Полексич відбив м'яч перед собою, однак Руні першим встиг на добивання - 1:0. Після пропущеного голу балканці тільки додали. На 55-й хвилині після стандарту головою небезпечно пробивав Дамьянович - втім Харт у падінні свою команду врятував. Англія відповіла пострілом Таусенда після кутового, з яким впорався Палексич, втім на 62-й хвилині балканський голкіпер вже не врятував, адже не чекав, що Бошкович зріже "снаряд" у свої ворота після невдалої спроби вибити м'яч на кутовий - 2:0.

Інтригу на поле повернув Дамьянович, який на 71-й хвилині зіграв в стилі Руні, вдало підставививши ногу під дальній постріл Бечирая. Втім, вже через вісім хвилин господарі забили втретє. Таусенд якісно пробив здалеку, м'яч після його удару від стійки залетів у ворота гостей. Гості після голу пішли всіми силами відігрувати гандикап у два м'ячі, однак Харт сьогодні більше не пропускав. Остаточний рахунок на табло встановив Даніель Старрідж, який вже в компенсований час заробив пенальті і сам же реалізував його - 4:1.

Таким чином, Англія домоглася перемоги, і тепер її чекає тільки матч з Польщею, а от Чорногорія практично втратила всі шанси на вихід в стикові матчі.

Коментарі ()