Головне

У Грузії почали збір підписів за бойкот Олімпіади в Сочі

11.10.2013 20:30 285 0
У місті Зугдіді на заході Грузії неурядова організація "Молодь за європейське майбутнє" почала збір підписів за бойкот зимової Олімпіади в російському місті Сочі.

2 травня НОК Грузії на надзвичайній сесії одноголосно проголосував за те, щоб грузинські спортсмени взяли участь в зимових Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році.

8 жовтня ще одна неурядова організація "Вільна зона" заявила про початок щоденних акцій проти участі країни в сочинській Олімпіаді.

Збір підписів на Зугдіді проходить під гаслом "Ні путінської Олімпіаді!". Ініціатори збору підписів закликали владу Грузії відмовитися від участі в Олімпіаді в Сочі.

Крім того, 8 жовтня дві неурядові організації – "Transparency International  – Грузія" і "Міжнародне товариство за справедливі вибори і демократію" також почали збір підписів за бойкот сочинської Олімпіади.

7 жовтня уряд Грузії заявив про готовність переглянути рішення про участь грузинських спортсменів в сочинській Олімпіаді в разі її "політизації" з боку Росії.

Таку заяву було мотивовано участю майора ВПС Росії , учасника військових подій серпня 2008 року в Південній Осетії Івана Нечаєва в етапі естафети олімпійського вогню в Росії, повідомляє radiosvoboda.org.

Коментарі ()