Головне

Володимир Татаринцев: "А що, в українського волейболу колись були хороші часи?"

09.10.2013 13:03 310 0
Володимир Татаринцев: "А що, в українського волейболу колись були хороші часи?"

Найсильніший волейболіст нашої держави - капітан харківського "Локомотива" Володимир Татаринцев - розповів "Чемпіону" про підготовку до нового клубного сезону, а також поділився своїм баченням розвитку свого виду спорту в Україні.

- Вітаємо тебе, Володимире, з виходом "Локомотива" у другий етап Кубку України! Розкажи, чого ви очікуєте від цього турніру у звітному сезоні?

- А що можна очікувати від Кубку України? Буде другий етап, і суперники, в принципі, не надто складні. У матчах Кубку України "Локомотив" награє схеми, комбінації. Скажімо так: Кубок України - це для нас тренування з підвищеною відповідальністю.

- Але все ж таки ви розраховуєте на перемогу?

- Нам важко буде програти.

- З яким передчуттям очікуєте старт нового клубного сезону?

- Усі ми вже скучили за волейболом, і хочемо грати на хорошому рівні у чемпіонаті Росії. Всі хлопці чекають старту і готуються.

- Які завдання у чемпіонаті Росії поставлені перед харківським "Локомотивом"? Чи реально за підсумками сезону потрапити в топ-10?

- Завдання стоїть потрапити у плей-офф, а там далі видно буде. Боротися, звичайно ж, будемо за найвищі місця. Сподіваємося, що все у нас вийде. Наразі я не можу відповісти на питання, який результат нам під силу. Російський чемпіонат - напевне, найсильніший у світі, і щось передбачити дуже складно. Зрозуміло, що ми будемо виходити на будь-якого супротивника з настроєм перемогти, і віддамо всі сили заради звитяги.

- Що можеш сказати про новачків команди?

- За Мілоша Чулафича я поки нічого конкретного сказати не можу, не бачив, як він виступав у минулому сезоні. Але на тренуваннях він добре працює. Володимира Ковальчука ми бачили у чемпіонаті України. Цікаво, як він буде себе проявляти у російському чемпіонаті. Якщо він увіллється у командну гру - відмінно, буде нам допомога.

- Ти маєш досвід виступів у чемпіонатах Італії та Туреччини. Чи можна їх порівнювати з чемпіонатом Росії?

- Напевне, російський чемпіонат мені більше до душі. Я не можу сказати, що в Італії поганий чемпіонат - звичайно ж хороший, там працюють і грають справжні професіонали. Але рости у майстерності ми будемо у російському чемпіонаті, це дуже сильний турнір!

- Як вважаєш, чому волейбол в Україні нині переживає не найкращі часи?

- А коли ми переживали кращі часи? Особисто мені важко відповісти. З кожним роком ми все нижче і нижче опускаємося. Немає належної фінансової підтримки, люди якось упереджено до нашого виду спорту ставляться. Всі гроші йдуть на футбол чи ще кудись... Не знаю, як скоро у чемпіонаті України з'явиться конкуренція. Хотілося б, звичайно, щоб вона була, але що поробиш? От, була гідна і доволі сильна команда - "Кримсода" (Красноперекопськ), але я знаю, що багато лідерів звідти пішли. Як далі буде - не знаю...

- Не вважаєш, що переріс рівень свого клубу, і настав час переходити в якусь іншу, сильнішу команду?

- З харківським "Локомотивом" можна досягти найвищих результатів!

- Відповідь справжнього капітана! До речі, що для тебе значить це звання?

- Для мене це - додатковий стимул. У кожній грі я повинен показувати приклад своїм одноклубникам, викладатися на 200%, вести команду за собою. Бути капітаном - це непросто. Буває, доводиться крикнути на партнерів, коли потрібно розбудити команду, завести на боротьбу. А буває навпаки - десь похвалити потрібно, підтримати. Все залежить від ситуації.

Коментарі ()