Головне

Фоменко про гру з Польщею: "Це матч другого життя"

07.10.2013 18:12 312 0
Фоменко про гру з Польщею: "Це матч другого життя"

Поєдинок проти команди Польщі дуже важливий для збірної України.

Про це та про стан справ у збірній напередодні поєдинку розповів головний тренер Михайло Фоменко.

- Матч проти Англії ви назвали "матчем життя". А як назвете матч проти Польщі?

- Матч другого життя. Ви прекрасно розумієте, що у нас з самого початку роботи в збірній кожна гра була як остання. Зараз чотири команди в групі мають шанс потрапити на Чемпіонат Світу безпосередньо або через стикові ігри.

- Наскільки важливо для команди і гравців, що поєдинок все-таки відбудеться з уболівальниками?

- Наведу приклад. Ви прийшли на зустріч, а хтось не з'явився. Футболісти, насамперед, грають для вболівальників, і їх не даремно називають 12-м гравцем . Та й який футбол без вболівальника? Це не футбол.

- Чи будете ви враховувати при виборі стартового складу той факт, що матч пройде в Харкові? Чи вийдуть Едмар і Девіч в основі?

- Ми завжди виставляли, і будемо виставляти склад, виходячи із суперника, враховуючи його сильні і слабкі сторони. Тільки це буде причиною при визначенні основного складу.

- Чому ви вирішили викликати Гая? У якій ролі ви плануєте його використовувати? Він грав і атакуючого півзахисника, і опорного, і навіть на фланзі оборони...

- Кандидатів у збірну багато, Гай - один з них. Ми намагаємося періодично з деякими з них познайомитися ближче, попрацювати і поспілкуватися. Одна справа спостерігати за його грою в клубі, з боку, й інша - безпосередньо у збірній. Це ж стосується і Валерія Федорчука.

- У матчі проти Чорногорії оборона збірної Польщі неприємно здивувала. На неї зійшло затемнення або ж такий зараз нинішній рівень захисників поляків?

- Складно сказати. У всіх команд бувають провальні і вдалі ігри.

- Учора центральний матч туру між "Дніпром" і "Металістом" не був дограний...

- Думаю, всім сподобався перший тайм гри, з одного боку і з іншого. Я нікому не можу пред'явити претензії в плані самовіддачі. Старалися всі. Як би склався другий тайм, складно прогнозувати. Сталося те, що сталося. Але якщо відбувається НП зі світлом, добре мати запасні варіанти, що дозволяють відновити освітлення і продовжити гру. Це очевидно.

- Чи не відбилася чи перепалка, яка виникла між "Металістом" і "Дніпром" на стоснуках футболістів, викликаних з цих команд у збірну? Чи задоволені ви формою гравців збірної України?

- Говорити про взаємовідносини двох клубів з мого боку буде некоректно. Нехай самі розбираються. Коли футболісти приїжджають до збірної, все змінюється. Будь-яка команда, тим більше збірна - це сім'я. У сім'ї не прийнято з'ясовувати стосунки.

Що стосується форми, в якій знаходяться футболісти, то ми сьогодні проведемо тренувальне заняття і подивимося на стан гравців. Деякі прибули раніше в збірну, деякі - на день пізніше. Для них проведемо різні тренування, визначимо їх стан, проведемо відновлювальні процедури.

- Яке враження на вас справила гра Кучера в обороні? Чи будете ви як і раніше робити на нього ставку?

- Якби не були задоволені його рівнем майстерності, то і в збірну не викликали. Але Кучер не тільки викликається, але і грає практично у всіх матчах. Та й у клубі він стабільний гравець основи. У всякому разі, кращих поки нема.

- Чи не вважаєте ви, що психологічний стан збірної України зараз краще, ніж був перед першим матчем проти Польщі?

- Я б не сказав, що він набагато кращий. Ви повинні розуміти, що поляки на нас дуже образилися за поразку на своєму полі. Вони постараються реабілітуватися. Наші хлопці це розуміють.

- Чи всі викликані футболісти прибули у розташування збірної?

- Так, всі на місці.

- Роман Безус переніс мікрооперацію на серці. Ви будете на нього розраховувати в найближчих матчах?

- Так, у нього були проблеми у вигляді аритмії, і йому потрібна була операція. Ми не планували викликати Безуса, але поспілкувавшись з лікарями і з ним, виявилося, що Рома вже 2-3 дні тренувався індивідуально, а потім працював і в загальній групі. Тому ми на нього розраховуємо, тим більше, що він є гравцем, який може вийти і змінити ситуацію в грі.

- Які слабкі сторони у збірної Польщі?

- Не хочу розкривати карти перед тренерським штабом команди Польщі. Мої відповіді будуть нещирі у силу бажання не розкривати карти. Думаю, тренер Польщі відповів так само, почувши таке питання. А просто просторікувати, думаю, не варто.

footboom.com.

Коментарі ()