Головне

Мер Львова Садовий думає, що покарання ФІФА за расизм - несправедливе

30.09.2013 19:42 457 0

Рішення ФІФА про дискваліфікацію стадіону "Арена Львів" - не є справедливим покаранням для Львова.

Про це на прес-конференції заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він зазначив, що мав розмову з головою Федерації футболу України Анатолієм Коньковим стосовно цієї проблеми і запропоновував йому весь спектр допомоги, яке може надати місто.

За словами міського голови, на стадіоні є 200 камер спостереження, і якщо справді були якісь провокації, це треба з’ясувати.

"З’являються певні фотографії, де деякі жести можна розглядати як, можливо, якісь нацистські привітання. З цим треба дуже серйозно розібратися", - сказав він.

"Я говорив з лідером фан-середовища. Він мене запевнив, що переглянувши всі ці відео, не можна ідентифікувати тих людей, які щось таке подібне роблять, як наші львів’яни. Якщо хтось якусь провокацію вчинив на стадіоні, то ці люди мають бути покарані", - додав Садовий.

Також мер наголосив на необхідності чітко вияснити, що мається на увазі, коли говориться про дискримінаційні символи в Україні.

"Були наші національні прапори, був піднесений настрій і жодних проявів дискримінації там не було. Можливо, була спроба провокації, але це треба дослідити", - зазначив він, інформує zik.ua.

Нагадаємо, "Арена Львів" отримала дискваліфікцію на відбіркові матчі за участю національної збірної України до закінчення відбору на Чемпіонат світу 2018 року.

Коментарі ()