Головне

ФФУ поки не може подати апеляцію на "расистське" рішення ФІФА

30.09.2013 12:47 1209 0

Федерація футболу України поки не може подати апеляцію на рішення ФІФА по дискваліфікації стадіону "Арена-Львів" та проведення без глядачів матчу відбору до ЧС-2014 року між збірним України та Польщі, що пройде у Харкові.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив віце-президент ФФУ Сергій Стороженко, інформує кореспондент "Чемпіона".

"Досі немає повного рішення від ФІФА по цій справі. А щоб подати апеляцію на вердикт, треба мати в розпорядженні повний об'єм цієї справи. Немає і мотиваційної частини. Ми просимо ФІФА піти нам назустріч. Є процедура подання апеляції. Раніше ми направляли у ФІФА свої пояснення (до 18-го вересня) - розповів Стороженко.

"Після 18-го вересня ми направляли додаткові уточнення, особливо після того, як до нас звернувся Едмар, який повідомив про те, що ніколи не відчував себе ущемленим в Україні, і ми також відправили це повідомлення у дисциплінарний комітет ФІФА. Жоден з доводів України до уваги ФІФА прийнятий не був", - зазначив він.

За словами Стороженка, ФФУ попросить ФІФА розглянути апеляцію у короткий термін.

Спочатку ми повинні направити повідомлення про наміри подати апеляцію та попрохати ФІФА направити нам мотивувальну частину рішення Дисциплінарного комітету", - сказав він.

"Згодом нам необхідно надати ФІФА свої мотивувальні думки з приводу того, щоб і як ми збираємося оскаржувати. Після цього відкривається 10-денна процедура подання та прийняття апеляції. Але часу у нас практично немає, тому ми збираємося звернутися до ФІФА з проханням термінового розглянути документи", - зазначив Стороженко.

Віце-президент ФФУ підкреслив, що подача апеляції не загрожує посиленням покарання для України.

"Кожен може бути почутий і звернутися до ФІФА. Апеляція не може привести до посилення покарання, це зазначено в дисциплінарному кодексі ФІФА", - запевнив Стороженко.

Також на прес-конференції було повідомлено, що президент ФФУ Анатолій Коньков сьогодні-завтра відправиться до штаб-квартири ФІФА для представлення інтересів України по цій справі.

Коментарі ()