Головне

ЧС-2014. Україна - Сан-Марино 9:0. З хорошим настроєм на Англію

06.09.2013 23:54 537 0
ЧС-2014. Україна - Сан-Марино 9:0. З хорошим настроєм на Англію

Збірна України здобула найрезультативнішу перемогу у своїй історії. До феєричної перемоги над збірною Сан-Марино (9:0), наша національна дружина жодного разу в своїй історії не забивала більше шести м'ячів.

У 2009-му році була виїзна перемога 6:0 над командою Андорри у відборі на ЧС-2010. З ідентичним рахунком у 2006-му році був розгромлений Азербайджан.

Національна команда Сан-Марино у своїй історії пропускала і більше. Чого тільки вартий результат 0:13 від Німеччини у 2006 році.

На початку зустрічі боротьба виглядала рівною, але вже на 11-й хвилині поєдинку рахунок був відкритий: після пасу Федецького Девич зупинив м'яч в лівій частині штрафної і пробив у дальній кут - 1:0. Після цього голу Україна закрила суперника на його половині поля, так що другий м’яч у ворота Валентіні на 26-й хвилині став абсолютною закономірністю. Тимощук довгою передачею знайшов голову Хачеріді, який паралельно воротам скинув на Селезньова – 2:0.

До кінця першої половини зустрічі наша збірна ще двічі вразила ворота суперника.  На 32-й хвилині вдало на добиванні зіграв Едмар, а на першій компенсованій хвилині Євген Хачеріді скористався помилкою Валентіні на виході - 4:0 і команди пішли на перерву.

Перерва не внесла змін у гру - українці продовжили побиття "карликів". П’ятий гол влетів в ворота Сан-Марино вже на 5-й хвилині тайму. На цей раз Валентіні зіграв на виході вдало, але відбив м'яч точно на ногу Коноплянки, який поцілив точно в кут. Ще через чотири хвилини дубль в актив записав захисник київського "Динамо" Євген Хачеріді - 6:0.

Після шостого гола збірна України не розслабилася, а навпаки з ще більшим запалом йшла в атаку, адже більше шести м'ячів українці в одному матчі ніколи у своїй історії не забивали. Рекордне взяття воріт було зафіксовано на 63-й хвилині - після прострілу від Ярмоленка вже порожні ворота розстріляв Безус, а ще через десять хвилин Артем Федецький довів рахунок до 8:0.

Команда Фоменка намагалися довести рахунок до двозначного. Ярослав Ракицький під завісу матчу зі штрафного пробив у поперечину. А на четвертій доданій до матчу хвилині він же, і знову зі стандарту таки переграв Валентіні, встановивши остаточний рахунок – 9:0.

Коментарі ()