Головне

Фрістайл. Кравчука хочуть відчепити від Олімпійських ігор в Сочі

05.02.2013 20:19 259 0

Найтитулованіший фрістайліст України Станіслав Кравчук заявив, що його виживають зі збірної.

Про це сказано у відкритому листі спортсмена президентові Національного олімпійського комітету Сергію Бубкі і міністру освіти і науки, молоді і спорту України Дмитру Табачнику, повідомляє "Спорт-Экспресс в Украине".

"Я хочу продовжувати спортивну кар'єру і представляти Україну на Олімпійських іграх в Сочі, які повинні стати п'ятим в моїй кар'єрі. Але в ситуації, що склалася, коли керівництво федерації і увесь тренерський склад збірної періодично безпідставно піднімає питання про моє виключення з команди, без тренера і під постійним психологічним натиском, я розумію, що не покажу гідний результат, а лише поставлю під загрозу своє здоров'я", - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, що українські фрістайлісти нерідко міняли громадянство і завойовували нагороди для інших країн.

Так, мукачевець Дмитро Архіпов в 2003 році завоював першу в історії лижної акробатики Росії золоту медаль чемпіонату світу.

Алла Цупер з Рівного принесла Білорусі 27 нагород з етапів Кубку світу. Ще один рівненський фрістайліст Антон Кушнір, виступаючи під білоруським прапором, виграв Кришталевий глобус за підсумками сезону 2009/2010 років, а також став бронзовим призером чемпіонату світу - 2011.

У січні 2012 року на третю сходинку п'єдесталу пошани етапу Кубку світу в Лейк-Плесіді піднявся у формі збірної Росії Петро Медуліч, який в 2008 році разом зі своїм тренером переїхав з Мукачево у Твєрь.

Коментарі ()