Головне

Влада вирішила заохочувати меценатів, прийнявши закон про спорт

18.10.2012 12:48 219 0

Президент України незабаром ініціює прийняття закону про меценатство в спорті, що сприятиме розвитку цієї галузі в державі.

Про це він сказав сьогодні під час Третього спортивного конгресу, що триває у Києві.

"Я переконаний, що меценатство в Україні треба піднімати, мотивувати і створювати цивілізовані правила гри. Потрібно буде приймати спеціальний закон про меценатство у спорті", - зокрема сказав глава держави.

При цьому він звернувся до представників органів влади всіх рівнів із закликом докладати більше зусиль для забезпечення сприятливих умов для занять громадян фізичною культурою і спортом, приділяти особливу увагу розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництва спортивних споруд.

"У світі існує практика заохочення інвесторів, які спрямовують капітал в розвиток фізкультури і спорту. Потрібно ретельно вивчити світовий досвід у цій сфері", - додав Янукович.

Ініціативу з розробки закону про меценатство в спорті підтримав заступник міністра фінансів Сергій Рибак. Зам-глави Мінфіну пообіцяв, що закон буде розроблений за участю фахівців міністерства, і вони простежать, щоб законопроект, як можна швидше, був переданий у Верховну Раду, пише comments.ua.

Коментарі ()