Головне

Олімпіаду в Сочі відкриють Петро I, 33 богатиря і русалки

18.10.2012 10:27 167 0

Зимові Олімпійські ігри в Сочі 7 лютого 2014 року будуть відкривати герої російських казок і перший російський імператор.

Шоу відбудеться на трьох сценах, а вся церемонія складатиметься з дев'яти частин - кожна з них розповість про різні етапи російської історії.

У першій частині з робочою назвою "Росія: ласкаво просимо в Сочі" використають образ трійки. Три екіпажі приїдуть з трьох боків і промчаться по дорозі, освітленій сонцем, на другій сцені. В цей же час на третій сцені з'являться п'ять олімпійських кілець, а на першій - льодова арена.

Далі з'являться символи Камчатки, Уральських гір, Чукотки, Ельбрусу, Байкалу, Білого моря. За ними розпочнеться протокольна частина - прохід олімпійців.

Коли на сцену вийдуть збірні всіх країн, почнеться інша частина шоу, присвячена середньовічній Русі. На тлі дев'яти церковних веж з'являться герої російських казок - русалки і 33 богатиря.

Наступна частина - "Імператорська Росія". На першій сцені з'явиться флот з п'яти кораблів під проводом Петра Першого, а на другій - "імператорський інтер'єр": 22 колони, 5 люстр різних розмірів і 10 фонтанів.

З імператорської Росії глядачів перенесуть в XX століття. Атмосферу часу організатори створять за допомогою архітектурних споруд (на сцені виявиться 15 будівель) та геометричних форм (коло, конус, куб, сфера). На сусідній сцені покажуть шість локомотивів, шість мостів та скульптури. Завершиться церемонія появою олімпійського вогню, повідомляють "Известия".

Коментарі ()