Головне

Лежава залишив посаду головного тренера збірних України

10.10.2012 21:58 173 0

Напередодні старту Кубка Європейських Націй з регбі-15 головний тренер збірних України з регбі-7 і регбі-15 Заза Лежава покинув свій пост.

Разом з головним тренером тренерський штаб нашої команди покинув і французький тренер з фізпідготовки Тьєррі Руділь, пише сайт ФРУ.

Про причини відходу грузинського фахівця розповів президент Федерації регбі України Владислав Булгаков.

"На жаль, економічні труднощі Федерації регбі України змусили нас піти на такий крок. Претензій до Зази Лежави у нас немає. Грузинський тренер - фахівець дуже високого класу і його кваліфікація не підлягає сумніву. Однак фінансова сторона не дозволяє нам продовжити контракт з Зазою", - зізнався він.

"Виконуючим обов'язки тренера в обох збірних буде технічний директор ФРУ Олег Залізний. Крім його кандидатури, Федерація нікого більше не розглядала. Більш того, якщо Олег Васильович впоратися з поставленими завданнями, то позбудеться приставки "в.о.", - пообіцяв він.

"Враховуючи нинішній економічний стан справ у ФРУ, збірній не ставиться мета підвищення в класі. На даний момент перед тренерським штабом національної команди поставлено два завдання. Перше - по завершенню "Кубка Європейських Націй" Україна не повинна опуститися з дивізіону "1Б" в дивізіон "2А". І друга - збільшення кількості та якості гравців збірної", - продовжив він.

За словами голови ФРУ, на даний момент в обоймі національної команди 20-30 регбістів, а потрібно щоб було шістдесят.

Що ж стосується національної команди з регбі-7, то стоїть завдання залишитися у вищому дивізіоні європейської серії.

Коментарі ()