Головне

Паралімпіада. Україна не хоче віддавати "золото" нашої спортсменки

01.09.2012 20:03 631 0

Намагання представників секції легкої атлетики Міжнародного паралімпійського комітету забрати завойовану Марією Помазан золоту нагороду поки не увінчалися успіхом.

Ще учора пізно увечері з великим супротивом було прийнято офіційний протест від Національного паралімпійського комітету України, і вже з самого ранку почався його розгляд.

Однак, рішення технічного комітету не стало приємним для української сторони. Протест Паралімпійського комітету України було відхилено, причому, як запевнили наші представники, абсолютно безпідставно – не керуючись існуючими правилами проведення Ігор.

"Зверніть увагу, що жодного разу під час Ігор після процедури нагородження не було повернення отриманих нагород у зв’язку з несправністю електронних систем (табло)", - наголошує президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Втім, ситуація до сих пір не розв’язана. Протест української сторони відхилено. Процедуру "перенагородження" було призначено на 11 ранку, проте у зв'язку з вимогою президента Національного паралімпійського комітету надати офіційну аргументовану відповідь для України, чому українську спортсменку лишають отриманого чесно золота, процес перенагородження було призупинено і до сих пір не проведено.

Наразі у Марії Помазан у руках золота нагорода, а в офіційних даних – срібна. За словами президента Національного паралімпійського комітету України Валерія Сушкевича ситуація, що склалась, не просто не зрозуміла, а кричуща. "Повірте, ми не складемо руки – ми будемо боротись до кінця", - заявив він.

Коментарі ()