Головне

Бубка: Я не можу сказати, що наші спортсмени погано виступають

10.08.2012 10:37 671 0

Виступ України на Олімпіаді у Лондоні поки знаходиться у межах, котрі прогнозували в керівництві нашого спорту перед початком змагань.

Про це заявив президент НОК України Сергій Бубка, пише "Спорт-Экспресс в Украине".

"На минулих літніх Іграх 27 медалей стали для нас несподіванкою. Відверто кажучи, ми навіть не були до цього готові", - зізнався він.

"У Лондоні, як бачите, у нас багато четвертих-п'ятих місць. Конкуренція зросла за рахунок того, що географія країн, що борються за медалі, істотно розширилася. Але все одно ми залишаємося в колишньому діапазоні - близько двадцяти медалей. Приблизно на стільки ми і розраховували за підсумками чемпіонатів світу, які проходили за рік до Олімпіади", - наголосив Бубка.

За словами Бубки, потрібно працювати над розвитком спортивної інфраструктури, як це було колись в СРСР, піклуватися про відповідну оплату тренерського праці.

"Подивіться, яке покоління приходить в спорт. Воно росло на початку дев'яностих, коли держава тільки формувалося, люди були на роздоріжжі - ні вони, ні керівники не розуміли, як у всьому цьому розібратися. А щоб щось зібрати, потрібно для початку щось посіяти", - закликав він.

"А в цілому я не можу сказати, що наші спортсмени погано виступають. Їм трохи не вистачає, але в умовах жорсткої конкуренції ці маленькі трохи дають про себе знати", - закінчив Бубка.

Коментарі ()