Головне

Гонтюк: Для мене свято йти першим і відчувати, що за тобою - вся країна

13.07.2012 10:53 481 0

Велика честь, котра випала Роману Гонтюку, який нестиме прапор України на відкритті Олімпіади-2012, не тяжіє над спортсменом.

Про це дзюдоїст, котрий вже двічі ставав призером Олімпійських ігор, розповів "Сегодня".

"Для мене це буде справжнє свято. Уявляю, які це відчуття - йти першим і відчувати, що за тобою - вся країна. Я з гордістю буду нести прапор України", - радіє дзюдоїст.

"Кажуть, Рома Гонтюк - фартовий. Оскільки в Пекіні-2008 я першим з українців виграв медаль, а потім ми завоювали найбільше олімпійських нагород в своїй історії (27 - Чемпіон), то думаю, після того, як пронесу прапор на відкритті, у Лондоні наша команда виступить ще крутіше", - сподівається він.

Про свої шанси на нагороду Гонтюк говорить обережно.

"Головне - бути на позитиві! Не потрібно собі забивати голову перед стартами. І важливо, що нас ніхто не навантажує, не вимагає нічого. Ми самі знаємо, навіщо туди їдемо - за перемогою. Але на все воля Божа", - зазначив він.

"Я їду на третю Олімпіаду, і це найкраща форма, яка у нас була. Красива, зручна, стильна, хорошої якості У ній можна не тільки виступати на Олімпійських іграх, а й просто вийти в люди", - оцінив він форму олімпійців.

Коментарі ()