Головне

Тренер збірної з марафону: Ми сформували олiмпiйську команду за правилами

12.07.2012 11:06 339 0

На Олімпіаду поїдуть найкращі марафонці з тих, хто хотів відібратися на неї, навіть якщо вони показали гірший час, ніж інші.

Про це заявив головний тренер з марафону Володимир Лiщук, котрий відкинув звинувачення у корупції, висловлені Дмитром Барановським.

"Наша федерацiя передбачила обов'язкову участь в чемпiонатi України, який вiдбувся ще у жовтнi 2011 року. Там вiдбирали двох чоловiкiв. Ще один мав вiдiбратися з 1 сiчня по 1 квiтня 2012 року. Єдиним, хто виконав норматив цього року, був Вiталiй Шафар", - сказав він.

"Як iз результатом 2.14,32 на Олiмпiаду потрапив Шафар, а Матвiйчук з часом 2.12,53 -- "пролетiв"? Матвiйчук не захотiв брати участi в чемпiонатi України, хоча йому радили це зробити. У той час вiн поїхав у Москву на комерцiйний марафон", - сказав тренер.

За словами Ліщука, Матвійчук знав, що 2012 року олiмпiйський норматив слiд виконати до 1 квiтня, а вiн зробив так, як йому вигiднiше, i бiг пiзнiше.

"А правила однi для всiх, усi про них знали. Хто був зацiкавлений в тому, щоб потрапити на Олiмпiаду, той їх виконував", - додав він.

"Той же Дмитро Барановський чомусь не захотiв брати участi в чемпiонатi України, який вiдбувся в його рiдному мiстi, а подався до Японiї на комерцiйний марафон. Цього року, коли ми добирали ще одного чоловiка, вiн узагалi не стартував", - обурений тренер.

На його думку, у всякому разi їдуть найсильнiшi, бо тi, що хотiли потрапити на Олiмпiаду, i є найсильнiшими.

"Ми сформували олiмпiйську команду за правилами. А тi, хто вирiшував свої комерцiйнi справи, чомусь тепер також захотiли поїхати на Олiмпiаду, щоб там i далi вирiшувати свої комерцiйнi справи", - каже він.

"Нiхто з них не хоче брати участi в чемпiонатах свiту та Європи, а на Iгри хочуть їхати. Бо там теж свого роду комерцiя", - цитує тренера expres.ua.

Коментарі ()