Головне

Оголошено подробиці церемонії закриття Євро

29.06.2012 16:48 342 0

У неділю на київському стадіоні НСК "Олімпійський" відбудеться церемонія закриття ЄВРО-2012, яка стане ефектним вступом до фінального двобою між збірними Іспанії та Італії.

Шоу, яке триватиме 12 хвилин, розпочнеться перед початком фіналу. У хореографічній постановці будуть задіяні понад 600 волонтерів, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

 Церемонія закриття поставить крапку в історичній події - першому чемпіонаті Європи з футболу, який пройшов на території центральної та східної Європи. Крім того, шоу відображає національний колорит 16 країн-учасниць і загальновизнані цінності УЄФА: єдність, суперництво і пристрасть.

Концепцію церемоній відкриття та закриття Євро-2012 розробив Марко Балич - креативний директор і виконавчий продюсер італійської компанії Flimmaster Events, що займається організацією та проведенням подібних заходів. Йому допомагали художній керівник Ліда Кастеллі та хореограф Брін Уолтерс. Раніше Баліч брав участь у створенні концепції церемоній відкриття й закриття Олімпійських ігор-2006 у Турині та Венеціанського карнавалу.

Офіційну пісню турніру Endless Summer ("Вічне літо") вживу виконуватиме німецько-американська поп-зірка Осеана. Ця композиція стала першим синглом у новому студійному альбомі співачки, котрий записувався у Лондоні, Нью-Йорку та Берліні в співпраці з продюсерами Робом Девісом (Кайлі Міноуг) і Блером Маккічаном (Лілі Аллен).

Національні гімни обох фіналістів виконуватимуть солісти Київського муніципального академічного театру опери та балету під керівництвом Анжели Масленникової - Тамара Ходакова та Михайло Гуменний.

Очікується, що за фіналом Євро-2012 наживо спостерігатимуть 150 000 000 глядачів.

Коментарі ()