Головне

Скандал у Франції: збірну хочуть позбавити преміальних

27.06.2012 13:36 285 0

За вихід до чвертьфіналу кожен гравець французької збірної має отримати від національної федерації преміальні в сумі 100 000 євро (за золото вони отримали б по 320 тисяч).

Однак у зв'язку з нервовими зривами, які допустили Бен Арфа, М'Віла, Менез і особливо Насрі, котрий нецензурно ображав в змішаній зоні журналіста AFP, в країні багато висловлюються проти виплати цього бонуса.

Зокрема, депутат-соціаліст Олів'є Фор заявив Europe 1, що гравці, які "зневажають публіку", не заслуговують грошового заохочення. Тим більше, що за виступи в складі збірної покладаються й інші бонуси.

Так, за кожен виклик на матч гравці отримують по 10 тисяч євро як відрахування від спонсорських грошей, перемоги у відбірних іграх приносять ще по 10 тисяч, а перемоги в товариських зустрічах - від 6 до 14 тисяч в залежності від положення суперника в рейтингу ФІФА. Нічиї коштують половину, поразки не оплачуються.

Цікаво, що після скандалу на ЧС-2010 ділові партнери Французької федерації футболу уклали з нею "плаваючий" контракт. Загальний обсяг спонсорства - 18 мільйонів євро, але половина цієї суми коливається в межах 20 відсотків в залежності від того, яке враження справила збірна на вболівальників.

"Ступінь любові" щомісяця визначає незалежна соціологічна компанія. Щоб заробити всю суму, збірна має отримати, як мінімум, оцінку 6,5 за 10-бальною шкалою. Але поки вона становить 5,5 і може ще знизитися. В результаті спонсори заощадять, а федерація недоотримає 750 000 євро, повідомляє L'Equipe.

Крім того, четверо вищезгаданих скандалістів ризикують зазнати санкцій з боку Федерації футболу Франції. 3 липня збереться Виконком ФФФ, який і визначить міру покарання. Очікується, що кожен отримає по 4 гри дискваліфікації.

Чиновники, нагадаємо, обурені поведінкою Менеза, який вступив у перепалку з капітаном команди Угу Льорісом прямо під час чвертьфінального матчу з Іспанією (0:2), М'Віла, який відмовився потиснути руку Блану після заміни у грі з іспанцями, а також Бен Арфа, який висловив незгоду з рішенням головного тренера.

Що стосується Насрі, який посварився з Бланом після поразки від шведів (0:2) і обклав нецензурною лайкою журналіста, його взагалі хочуть дискваліфікувати на два роки, пише Україна-2012.

Коментарі ()