Головне

Євро-2012. "Фурія" іде по третій титул

27.06.2012 21:15 2158 0
Євро-2012. "Фурія" іде по третій титул

Збірна Португалії не зіграє у фіналі Євро-2012. У півфінальному поєдинку команда Паулу Бенту в серії післяматчевих пенальті програла чинному чемпіону Європи, хоча по грі португальці нічим не поступалися своєму опоненту.

Команда Бенту сьогодні показала, як треба грати проти Іспанії, і як можна її переграти. Зовсім трохи удачі не вистачило португальцям, аби саме вони 1-го липня вийшли на поле НСК "Олімпійський" у фінальній грі чемпіонату.

Загалом, поєдинок видався дуже цікавим по напрузі. Португалія організовано діяла у обороні, намагалася постійно пресингувати суперника і не давати іспанцям можливості грати у свою улюблену гру з використанням великої кількості передач та комбінацій. У основний час гри моменти для взяття воріт були у обох суперників, проте надвеликої кількості гостроти глядачі не побачили - у таких матчах ціна однієї помилки може бути дуже високою.

Іспанці в другому таймі виглядали важче. Можливо, це пов'язано з тим, що Португалія провела свій чвертьфінальний поєдинок на два дні раніше, проте Роналду і Со не змогли скористатися цією перевагою. На останніх хвилинах другої половини гри португальці могли вирішити долю протистояння, вийшовши на ворота Касільяса, але Моутінью віддав незручний для Кріштіано пас, який звів нанівець всі сподівання прихильників "Команди Обраних" перехилити шальки терезів на свою користь.

А от у додатковий час, навпаки, іспанці показали більш цікаву гру, створивши три небезпечні моменти біля воріт Руя Патрісіу. Проте, як це не егоїстично виглядає, у такому матчі не хотілося, аби переможець визначився без серії одинадцятиметрових, при виконанні яких, у підсумку, португальцям знову не вистачило удачі.

Бо перший удар Хабі Алонсо витягнув голкіпер, і у команди з'явилася надія, проте як кажуть, "від долі не втечеш". Спочатку Моутінью не зміг переграти Касільяса, а потім стався момент, який забобонні люди можуть трактувати причиною поразки команди Паулу Бенту.

Бо коли Бруно Алвеш вже підійшов до м'яча, щоб пробити, його змінив Нані, який і виконав цю спробу, впевнено вгативши м'яч у дев'ятку. А от сам Алвеш, коли вже вдруге підходив, щоб завдати удару, помітно хвилювався. І можливо саме тому влучив у поперечину. Ну а іспанці, звісно ж, свого шансу не втратили - переможний м'яч красиво від стійки провів Сеск Фабрегас.

Таким чином Іспанія прямує до свого свого четвертого фіналу на Чемпіонатах Європи, ну а португальці їдуть додому. Але навряд чи хтось зможе дорікнути команді за цю поразку, адже півфінал для збірної, у вихід якої з групи не вірили навіть у Португалії - це вже непогане досягнення.

Коментарі ()