Головне

The New York Times: Київ - одне з найгарніших міст ХХІ століття

26.06.2012 11:40 318 0

Одна із найвпливовіших американських газет "Нью-Йорк Таймс" присвятила велику публікацію Києву.

Столицю України назвали одним з найгарніших міст Європи, яке може претендувати на  призове місце - якщо не у футбольному чемпіонаті, то принаймні за багатьма іншими чинниками.

Публікація в The New York Times читається, як справжній панегірик великому місту. Газета зазначає, що "після сімдесяти років радянського панування столиця України перетворилася на одне з найгарніших і найактивніших європейських міст 21 сторіччя".

Стаття рясніє епітетами з префіксом "най". Журналіст з похвалою згадує "нову генерацію ресторанних шеф-кухарів із їхнім інноваційним підходом до української кухні". Автор репортажу Фінн Олаф-Джонс ділиться своїми враженнями від Києва.

 "Місто виглядає так, ніби його розмальовували, як українське великоднє яйце: яскравого кольору будинки, золоті (церковні) бані на пагорбах над Дніпром. Та й самі кияни - енергійний народ з великим почуттям гумору і безмежним прагненням  розваг", - стверджує журналіст.

Окремий розділ присвячено дніпровським пляжам, які порівнюють з пляжами на Міссісіпі, та красі Труханового острова, пише dt.ua.

Коментарі ()