Головне

Попов не вважає Євро провальним для київської влади

23.06.2012 00:48 354 0

Київ має бути задоволеним тим як поки відбувається Євро-2012, адже для міста цей турнір відкриває нові можливості.

Про це у програмі "Великий футбол" на каналі "Україна" заявив мер міста Олександр Попов.

"Для києва Євро - великий шанс. Завершується чемпіонат, але це новий старт для нових перспектив і програм з розвитком економіки, туризму, бізнесу", - почав він.

"До Євро багато іноземців нічого не знали про Україну. Цей шанс познайомити їх з нами потрібно використовувати", - вважає він.

Попов розповів про ситуацію з шведським кемпінгом та прокоментував інформацію російського експерта Васілія Уткіна про відсутність води там на початку роботи табору.

"Шведи сьогодні виїхали, табір вільний. Ми встановили рекорд: це був найбільший кемпінг в історії чемпіонатів Європи, більше 5000 вболівальників одночасно", - радів він.

"Воду підвели до початку заселення. Ми партнери з шведською компанією, яка організовувала табір. Ми дали територію, комунікацію, забезпечували порядок. Щодо води, то її пробивали, проводили електрику і тиск був не такий, але до вечора першого дня ситуація була нормальною", - запевнив він.

"Посол швеції і організатор турістів публічно заявили, що претензій до нашої стороні немає. І ми все організовували за півтора місяці - шведи у подібній ситуації засумнівалися б чи встигнуть", - припустив він.

Також мер відповів на питання того ж Уткіна, чи не вважає він провалом те, що у Одесі, котра не приймає Євро, зараз втричі більше туристів, ніж у Києві.

"По фанам ми на таку кількість і розраховували. Це не невдача, надії на туристів виправдалися. Так по автомобільному потоку показники в 2,2 рази більше, ніж в минулому році. Враховуючи негатив, який навколо України і міста створювали ЗМІ... Він зазнав фіаско і всі їдуть з гарним настроєм", - бадьоро підсумував мер.

Коментувати причини цього негативу, зокрема звинувачення у расизмі, Попов відмовився, зазначивши, що це тема для іншої програми.

Коментарі ()