Головне

Євро-2012. Група D. Швеція - Франція 2:0. Шведи гримнули дверима, Україна не скористалася

19.06.2012 23:41 1995 0
Євро-2012. Група D. Швеція - Франція 2:0. Шведи гримнули дверима, Україна не скористалася

Останній матч групового етапу Євро-2012 на НСК "Олімпійський" був цікавий у двох аспектах. По-перше, чи могли шведи, які вже вибули з боротьби за плей-офф, здобути перші очки на турнірі. По-друге, чи насправді можна вважати Францію, яка у групі "D" показувала найкращий футбол, одним із фаворитів першості.

Звичайно, був і досить цікавий момент. Якби Швеція обіграла Франції з різницею у два м'ячі та більше, то за певних обставин могла залишити "триколірних" поза чвертьфіналами. І, як не дивно, скандинави саме такого результату досягнули. От тільки Україна скористатися цим не зуміла, програвши мінімально Англії.

У захисті Швеція зіграла дуже дисципліновано. Раніше закрадалася думка, що у першому турі тільки Шевченко виграв поєдинок у Хамрена й Ібрагімовіча. І ви знайєте, сьогодні вона отримала остаточне підтвердження. Так, шведи зіграли дуже обережно, віддавши ініціативу тоді українцям, зараз французам. Просто-напросто Франції не пощастило так, як Україні - не знайшлося свого Андрія Миколайовича, який грою з Англією завершив виступи у збірній.

Так от. Скандинави гримнули дверима, показавши, як потрібно грати проти цієї Франції. І тепер це на руку чемпіонам світу та Європи з Іспанії, з якою "триколірні" і гратимуть у чвертьфіналі. Дель Боске точно прогляне цей матч і зробить певні висновки. А там уже і ми побачимо, як один претендент на золото - "Фурія" - протистоятиме іншому.

По грі на НСК. Швеція, як і у попередніх матчах, віддала ініціативу супернику. Водночас, цього разу вони досить добре атакували. Підопічні Блана могли лише у першому таймі двічі виймати м'яча із сітки. Не вийшло у першому, зробили у другому. На певний час навіть стало дивно, як англійці спромоглися аж тричі забити скандинавам у попередній зустрічі.

Отож, ми прощаємося зі Швецією, чиї вболівальники виявилися досить толерантними та цікавими (принаймні, з тими, яких зустрічав у Києві). Чекаємо нових зустрічей. Ну, і на нас попереду чекають надчудові чвертьфінали: Іспанія - Франція й Англія - Італія. Східної та Північної Європи на Євро-2012 не залишилося.

Коментарі ()