Головне

Твіттер-огляд матчів 2-го туру групи B Євро-2012

14.06.2012 12:59 402 0
Твіттер-огляд матчів 2-го туру групи B Євро-2012

Відбулися матчі другого туру у групі В на Євро 2012. Ми вирішили підготувати для Вас, шановні читачі, огляд твіттерів відомих футболістів, щоб дізнатися їхні думки з приводу поєдинків.

Перед матчем мало хто із футболістів наважувався здійснювати прогноз. Більшість із гравців, зокрема Халід Булахруз, Рууд Гулліт, Йоссі Бенаюн, у своїх твіттерах здійснювали своєрідні опитування серед власних фолловерів щодо переможців матчів. Більшою популярністю користувався саме матч збірних Нідерландів і Німеччини. І це можна зрозуміти, адже у цій парі, зважаючи на грізність імен, очікувалася справжня битва титанів. До того ж, футболістам з "країни тюльпанів" необхідно було доводити, що поразка від данців була випадковістю. Німці ж перемогою фактично забезпечували собі квиток у чвертьфінал.

З побачених мною відповідей фанатів, більшість вважала, що переможуть голландці, для яких три очки були важливішими. Мало хто міг уявити, що команда, яка вигравала у всіх у відбірковому циклі до Євро, не зможе набрати жодного очка у перших двох турах того ж Євро. Звідси, мабуть, фанатські прогнози й випливали.

Все ж, серед тих професійних футболістів, хто не побоявся вгадувати переможців матчу, думки розділилися. Але давайте про все по черзі.

Ріо Фердінанд багато своєї уваги сьогоднішнім матчам не приділяв. Єдиний поєдинок, на який він відволікся, стала гра між Португалією і Данією. Багато мислити не потрібно, щоб зрозуміти за яку команду вболівав захисник "Ман. Юнайтед", адже за Португалію грають два хороших друга Ріо: Нані та Кріштіану Роналду. Фердінанд вирішив, що цього дуету виконавців достатньо для перемоги португальців. Ось його твіт: "Португалія сьогодні візьме цю гру... Давайте @Cristiano + @luisnani забийте гола, щоб я стрибав від радості". Як відомо, у матчі проти данців ні Кріштіану, ні Нані голами не відзначилися. Схоже, що Ріо пострибає наступного разу.

Рууд Гулліт - надзвичайно цікава особистість: прекрасний гравець, одіозний тренер і цікавий телеведучий. Тому його записи в твіттері не могли нас не зацікавити. Що стосується першої гри в групі В, то Рууд підтримував португальців, яких закликав до успішної гри. І це логічно, адже у  разі перемоги португальців над данцями, у Нідерландів залишалося б чимало шансів. Велике здивування Гулліта викликала гра Роналду: "І знову у нього не вийшло. Неймовірно. Такий класний гравець, як це можливо", "Дивно. Коли Роналду виходить 1 на 1 у футболці "Реала", то це точно гол". Коли португальці все ж дотиснули суперників та здобули перемогу, то голландець написав, що для капітана португальців 3-й гол став полегшенням, адже всі його промахи забудуться.

Мабуть, гра рідної команди настільки засмутила Рууда, що він вирішив багато про неї не писати. Грі співвітчизників було присвячено лише три твітта: "Вперед Нідерланди", "Нідерланди розпочали непогано", "Виліт для голландців. Неймовірно. Але вони були попереджені заздалегідь". До цих твіттів додати просто нічого.

Ізраїльський футболіст Йоссі Бенаюн, запитавши фанів про майбутнього переможця, взявся за перегляд матчів. Після гри голландців з німцями Йоссі написав: "Німеччина виглядає насправді дуже сильною. Ганьба для Нідерландів, але я все ще сподіваюся, що вона врятується в останній грі". Чесно кажучи, автор цих рядків не розділяє сподівань Йоссі :-).

Відомий завсідник твіттеру з недавнього часу та чудовий форвард збірної Англії у минулому Гарі Лінекер присвятив вчорашнім матчам Євро весь вечір. Щоб було цікавіше, він вирішив зробити ставки на один з матчів. Що з цього вийшло читайте самі: "Перша ставка за довгі роки. Поставив, що Португалія виграє і Роналду заб’є - він же ніколи не промахується... Все, більше ніяких азартних ігор!". Правильно Гарі, не потрібно ставити на якихось португальців, краще став на перемогу українців і що Шева заб’є!

Вже переглядаючи гру голландців з німцями, Лінекер вирішив трішки висміяти Робіна ван Персі, зважаючи на його погану гру: "Цей ван Персі не такий хороший гравець, як його брат, який грає за Арсенал". Але попри всі жарти, він написав одну мудру річ, яка стосується як Роналду, так і ван Персі: "Хороші форварди не переживають за невикористані моменти, вони хвилюються, якщо цих моментів взагалі немає". Мудра фраза, нічого не заперечиш.

Кевін-Прінс Боатенг своїми твіттами підтримував брата Жерома, який грав у складі збірної Німеччини (хто не знає: Кевін-Прінс і Жером – рідні брати, проте, через конфлікт Кевіна з футболістами і тренерами "молодіжки" Німеччини, за яку він грав у молоді роки, футболіст вирішив захищати кольори батьківщини свого батька - Гани). Зрозуміло, що прогноз Боатенга оригінальністю не відзначався - перемога Німеччини. Цікаво, що чимала кількість фанів запитувала гравця про перехід Тьягу Сілви у "ПСЖ", на що Кевін-Прінс відповів: "Я сподіваюся, що Тьягу Сілва не піде від нас, адже втратити найкращого захисника у світі - це важко".

Таке враження, що Петер Шмейхель цілий день просидів у твіттері, очікуючи на гру данців з португальцями, судячи з кількості його записів. Перша половина гри в легендарного голкіпера не викликала багато ентузіазму: "Страшна перша половина. Ми повинні грати щільніше, і всі наші гравці повинні брати участь у захисті. 45 хвилин з 100%-ою концентрацією і 1 гол + сухі ворота зроблять мене дуже щасливим". Як бачимо, для повного щастя Шмейхелю не вистачило ще одного данського голу.

Спостерігаючи за другою грою у групі, Петер не міг повірити своїм очам, що голландці так ганебно грають: "Це та сама команда Нідерландів, яка два роки тому грала у фіналі Чемпіонату світу..?". А у бік німців посипалися компліменти: "Я ставлю, що Німеччина виграє Євро-2012. Те, як вони грають, - це щось особливе. Вони ведуть 2:0 після першого тайму - велично". Ну що ж, побачимо, чи кращий зі Шмейхеля прогнозист, ніж Лінекер.

І, насамкінець, гуляючи у просторах Твіттеру, зустрілася мені сторінка Максима Калініченка. Судячи із записів, у групі В Макс не має улюбленців. Він більше хвилюється за те, щоб зберігалася інтрига до останнього матчу: "Це якась фантастична Данія! Але хочеться, щоб виграли португальці... Для інтриги". Спілкуючись з користувачем на ім’я @bukhantsev, Макс зробив прогноз на матч Нідерланди - Німеччина, у якому віддав перевагу першим: "Голландці сьогодні німців розкладуть, подивишся)) Знову ж таки, для інтриги))". На жаль, прогнозист із Калініченка не такий хороший, як футболіст. Але нічого страшного, головне, щоб він не давав прогноз на матч Україна – Франція...

Ну що ж, шановні читачі, а ми чекаємо на сьогоднішні матчі Євро-2012 у групі С, які, сподіваємося, будуть такими ж цікавими як і твіти Ріо Фердінанда.

До зустрічі на champion.com.ua!

Коментарі ()