Головне

Євро-2012. Група B. Данія - Португалія 2:3. Камбеку не вийшло

13.06.2012 21:10 1451 0
Євро-2012. Група B. Данія - Португалія 2:3. Камбеку не вийшло

За п'ять хвилин до заверешення матчу Данія - Португалія, після того як команді Ольсена вдалося зрівняти рахунок, програючи два м'ячі, автор даного матеріалу вже навіть вигадав назву для нього: "Камбек імені Бендтнера". Але влучний постріл Варели приніс перемогу команді Паулу Бенту, тому і заголовок довелося трохи змінити.

Португальці, які незважаючи на поразку від німців, все ж залишалися фаворитами цієї гри зробили дуже швидку і невимушену заявку на перемогу. На 26-й і 34-й хвилинах у воротах Андерсена розписалися Пепе і Поштіга, і, здавалося, гру вже можна було б і не продовжувати.

І не тому, що Роналду і Со виглядали суперупевнено - навпаки, данці в атакувальних діях ніяк не могли вигадати нічого цікавого. Хоча під завісу першого тайму хлопці Ольсена награли на гол, розібравши по запчастинах оборонну лінію розслабленого суперника. Перша половина гри була без великої кількості цікавих і гострих моментів - майже все, що команди створили - влетіло у ворота.

Початок другого тайму був за Португалією. І якщо Лео Мессі дивився цей матч, то посмішка на його обличчі точно не зникала. Бо у його одвічного опонента Кріштіано Роналду сьогодні були усі шанси стати антигероєм зустрічі. Спочатку на 49-й хвилині Нані розрізав всю оборону суперника і Роналду залишалося лише переграти голкіпера, проте він не зміг влучити у ворота. А фатальним для Крішті міг стати момент на 78-й хвилині, коли він не реалізував черговий вихід сам на сам, а данці у наступній атаці забили.

Здавалося, що Данія зможе вистояти під навалою португальської атаки. На користь цього судження був попередній матч, в якому команда змогла втримати мінімальну перевагу в грі з Нідерландами, однак попри величезне бажання скандинавів, нічия для якої була б на вагу перемоги в цій грі, на користь португальців зіграла індивідуальна майстерність виконавців. А саме Сілвестре Варели, який за кілька хвилин до завершення гри влучним ударом приніс своїй команді такі необхідні три очки.

Тепер у турнірному становищі команд в групі "В" для того, щоб робити якісь прогнози, необхідно дочекатися завершення іншої гри, в якій Німеччина проекзаменує Нідерланди. І тільки після цього можна буде говорити про шанси когось із сьогоднішніх опонентів на вихід до наступного раунду. У будь-якому випадку, останній тур для них буде найважливішим. Бо португальці зіграють з Нідерландами, а данців чекає складний матч проти німецької машини імені Йоахіма Льова.

Коментарі ()